sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

"KIR ÇÝÇEKLERÝ"NÝN BAÞARISI MERSÝN’Ý GURURLANDIRIYOR

  •  21 Haziran 2022 Salý 13:52

Mersin Büyükþehir Belediyesinin Kýr Çiçekleri bugüne kadar 16 takým þampiyonluðu ve 148 bireysel derece elde etti.

Kýr Çiçekleri son olarak 9-10 Haziran tarihinde Diyarbakýr'da okullar arasý gerçekleþtirilen Küçükler Yýldýzlar Puanlý Atletizm Türkiye finalinde hem takým hem de bireysel olarak önemli baþarýlar elde etti. Kocavilayet Ortaokulu'nda eðitim alan Kýr Çiçekleri, atletizm takýmý okullar arasýnda Türkiye 4.'sü oldu. Bireyselde ise cirit atma branþýnda Nazlý Göktaþ Türkiye 2.'si, gülle atma branþýnda Rabia Naz Göçer Türkiye 3.'sü oldu. Ayrýca Semiha Savaþ, Meryem Yaman, Zeynep Karaoðlan, Nazlý Göktaþ ve Gülseren Feyza Uysal'dan oluþan 5×80 metre bayrak takýmý da Türkiye 3.'sü olarak þehre döndü. Kýr Çiçekleri, Diyarbakýr'daki genel sýralamada 16 takým arasýndan Türkiye 4.'lüðünü elde etti. Kýr Çiçekleri, okullar bazýnda Mersin olarak alýnan en önemli baþarýlardan birini þehre getirmiþ oldu.

Büyükþehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Baþkanlýðý'nda görev yapan atletizm antrenörü Nezir Ergin, “Kýr Çiçekleri Projemiz, bizzat Vahap Baþkanýmýzýn kendi projesi. Biz de bu proje doðrultusunda en iyi þekilde çocuklarýmýzý hazýrlamaya çalýþýyoruz. Baþlangýç olarak ilk lisanslarýný çýkardýðýmýzdan beri gerek yerel olsun gerek ulusal yarýþmalar olsun bugüne kadar toplam 16 tane takým þampiyonluðu, 148 tane de bireysel derece elde etmiþ olduk. Bakýn ilk geldikleri zaman hiç spor yapmayan çocuklar bunlar ve bu dediðimiz çok kýsa bir süre içerisinde gerçekleþti. 2 yýldan az bir sürede bu baþarý elde edildi ki zamanla çok daha iyi duruma geleceðiz” dedi.

Kýr Çiçeklerinin almýþ olduðu baþarýlardan söz eden Ergin, “Ýlk önce okullar arasý kros yarýþmasýnda takým olarak il 1.'si olduk. Daha sonra ilimizde gerçekleþtirilen Türkiye Kros Grup Þampiyonasý'nda grup 4.'sü olduk. Daha sonra yine ilimizde gerçekleþtirilen okullar arasý Puanlý Atletizm Türkiye il 1.'liðinde 1. olduk. Daha sonra grup þampiyonasýný grup þampiyonu olarak tamamladýk ve 9-10 Haziran Diyarbakýr'da gerçekleþtirilen Türkiye finaline katýldýk. Burada da gerek bireysel olsun gerek takým olsun çok önemli dereceler elde ettik. Cirit atma branþýnda Türkiye 2.'liði elde ettik. Gülle atma branþýnda Türkiye 3.'lüðü elde ettik. Ayný zamanda 5×80 bayrak takýmýmýz Türkiye 3.'sü oldu ve genel sýralamada çok cüzi bir puanla Türkiye 3.'lüðünü kaçýrdýk. Yani 2 puan gibi bir puanla Türkiye 4.'sü olduk” diye konuþtu.

Mersin'in atletizmde her zaman ön plana çýkmýþ bir þehir olduðunu vurgulayan Ergin, “Mersin atletizmle bütünleþmiþ bir þehrimiz. Tabi ki çocuklarýn ilk defa þehir dýþýnda bu düzeyde bir þampiyonaya katýlmalarý onlar için de bizim için de ayrý bir tecrübe. Yerelden direkt ulusal bir derece elde etmeleri ciddi anlamda çok büyük bir baþarý. Bu da onlarý da bizi de çok mutlu ediyor. Bunu yapabilecek güçte olduðumuzu biliyorduk. Gerek Mersin Büyükþehir Belediyesi spor ailesi olarak gerekse de aileleri olarak bütün bir þekilde çalýþýyoruz. Onlarýn baþarýlý olmasý için elimizden geleni yapýyoruz” ifadelerini kullandý.

“Önümde Türkiye Þampiyonasý var, orada þampiyon olmak istiyorum”

Gülle atma branþýnda Türkiye 3.'sü olan Rabia Naz Göçer, bugüne kadar elde ettiði baþarýlardan da bahsederek, “Diyarbakýr çok zordu, çok sýcaktý ve atmosfer çok heyecanlýydý. Bayaðý heyecanlandým ben. Atmosfer çok farklýydý ve benden iyi sporcularý görmek beni çok hýrslandýrdý. Güzeldi. Bu baþarýyý alacaðýma inanýyordum. Aslýnda Türkiye 2.'si ile 3.'sünün attýðý derece aynýydý ama bir önceki atýþýnda beni geçtiði için o 2. oldu. Önümde Türkiye Þampiyonasý var, bir tane daha Konya'da Ana Lig'in o finali. Orada þampiyon olmak istiyorum” dedi.

Bayrak takýmý oyuncularýndan Semiha Savaþ ise “Arkadaþlarýmýz bayaðý çaba sarf etti. Bayrak Takýmýmýz Türkiye 3.'lüðünü aldý. Takým olarak da Mersin olarak da Türkiye 4.'lüðünü aldýk. Bundan sonraki hedefimiz tüm branþlarda, gülle olsun, cirit olsun, bayrak olsun, uzun atlama olsun hepsinde þampiyonluk almak, derecelerle Türkiye Þampiyonu olmak. Diyarbakýr'ýn atmosferi güzeldi. Kuzey Kýbrýs'tan gelen arkadaþlarýmýz vardý. Baþka þehirlerden gelen arkadaþlarýmýz vardý. Ýyi bir arkadaþ ortamý vardý aslýnda. Tanýþtýk, kaynaþtýk, güzel bir ortamdý” diye konuþtu.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.