sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ARTÝSTÝK,RÝTMÝK,AEROBÝK CÝMNASTÝK 5.AKDENÝZ GENÇLER ÞAMPÝYONASI DEVAM EDÝYOR

  •  4 Haziran 2022 Cumartesi 14:08

Uluslararasý Cimnastik Federasyonu (FIG) takviminde önemli bir yere sahip olan Artistik, Ritmik, Aerobik Cimnastik 5. Akdeniz Gençler Þampiyonasý Mersin’de devam ediyor.

Akdeniz Gençler Þampiyonasý Mersin Cimnastik Salonu'nda sürüyor. Mersin'in ev sahipliðinde organize edilen þampiyonaya 14 ülkeden 89 sporcu katýlýrken, Türkiye'yi 12 sporcu temsil ediyor. Organizasyonun son günü, artistik müsabakalarýyla baþladý. Bireysel ve takým halinde düzenlenen müsabakalarda sporcular, jüriden en yüksek puaný almak için performanslarýný sergiledi.

Millilerden 2 altýn, 2 gümüþ, 2 bronz madalya

Organizasyonun dün yapýlan müsabakalarýnda milliler, 2 altýn 2 gümüþ 2 bronz madalya kazandý. Erkeklerde artistik cimnastik branþýnda takým halinde yarýþan Volkan Arda Hamarat, Ahmet Burak Ekici ve Altan Doðan'dan oluþan milli takým, üçüncü olarak bronz madalya kazandý. Yarýþmada Fransa birinci, Ýspanya ikinci oldu.

Ýtalya'nýn birinci, Ýspanya'nýn da ikinci olduðu þampiyonada; kadýnlarda Zeynep Kurtuluþ, Atiye Berra Karademir ve Beren Bay'dan oluþan Ay-yýldýzlý ekip üçüncü olarak bronz madalya kazandý.

Bireysel performanslarýn sergilendiði aerobik cimnastikte, erkeklerde Göktürk Balcý, kadýnlarda Þimal Seyman ikinci olarak gümüþ madalya kazandý.

Takým halindeki yarýþlarda da Þimal Seyman, Okay Arsan ve Göktürk Balcý temsil ettiði milli takým birinci olarak altýn madalyanýn sahibi oldu. Bu kategoride Yunanistan ikinci, Cezayir de üçüncü sýrada yer aldý.

Çift halinde yapýlan müsabakalarda da milli takým, Okay ve Þimal'in performansýyla altýn madalyaya uzanýrken, Portekiz ikinci, Ýtalya da üçüncü oldu.

Ritmik cimnastikteki yarýþmalarda ise Ýtalya birinci, Ýspanya ikinci, Yunanistan üçüncü oldu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.