sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

NE KIZLARININ ODASINA GÝREBÝLÝYORLAR NE ÇEYÝZÝNÝ DAÐITABÝLÝYORLAR

  •  27 Mayýs 2022 Cuma 12:36

Mersin’de eski niþanlýsý tarafýndan sokak ortasýnda tabancayla defalarca vurularak öldürülen 24 yaþýndaki Raziye Oskay’ýn acýsý hiç dinmiyor.

4,5 aydýr gözyaþlarý hiç dinmeyen Oskay ailesi, kýzlarý için adalet istiyor. Anne Fatma Ýsmet Oskay, 31 Mayýs'ta aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis talebiyle yargýlanacak sanýk Barýþ Can U.'nun en aðýr cezaya çarptýrýlmasýný isteyerek, “Ben onun saçýnýn teline kýyamýyordum. Evladýmýn odasýna giremiyorum. Çeyizini daðýtmaya ellerim varmýyor. Adalet istiyorum” dedi.

Mersin'in merkez Toroslar ilçesi Okan Merzeci Mahallesinde eski niþanlýsý Barýþ Can U. tarafýndan tabancayla defalarca ateþ edilerek öldürülen Raziye Oskay'ýn ailesi, kýzlarýnýn acýsýný ilk günkü gibi yaþýyor. 10 Ocak 2022 tarihinde meydana gelen olayda, sabah erken saatte iþe gitmek için evden çýkan Raziye Oskay'ýn yolunu kesen eski niþanlýsý Barýþ Can U., çýkan tartýþma sonrasý Raziye'yi birçok kez ateþ ederek aðýr yaralamýþ, genç kýz kaldýrýldýðý hastanede hayatýný kaybetmiþti. Olayýn ardýndan kaçan zanlý ise polisin operasyonuyla yakalanýp, gözaltýna alýnmýþ, yapýlan iþlemlerinin ardýndan çýkarýldýðý mahkemece tutuklanmýþtý.

Öte yandan, Raziye'nin yýllardýr sanýðýn baský ve tehdidine maruz kaldýðý, 11 yýl boyunca her gün ölüm korkusuyla yaþadýðý ortaya çýkmýþtý.

Ýddianamede müebbet hapis cezasý istendi

Cinayetle ilgili Mersin Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca yürütülen soruþturma nisan ayýnda tamamlanmýþ, hazýrlanan iddianame 5. Aðýr Ceza Mahkemesi tarafýndan kabul edilmiþti. Ýddianamede, 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan sanýðýn aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasýna çarptýrýlmasý istenmiþti. Ýddianamede, sanýðýn Raziye'yi uzun yýllardýr sistematik bir þekilde baský, tehdit, zor ve cebir altýnda tuttuðuna özellikle deðinilerek, Raziye'nin gerek psikolojik gerekse de hukuki olarak verdiði mücadeleye delilleri ile birlikte detaylý olarak yer verilmiþti.

“4,5 aydýr gözyaþým dinmiyor. Evladýmýn odasýna giremiyorum”

Kýzlarýnýn eski niþanlýsý tarafýndan katledilmesi nedeniyle büyük acý yaþayan Oskay ailesi, Raziye'nin odasýný ÝHA muhabirine açarak duygularýný paylaþtý. Gözyaþlarýyla yaþadýklarý acýyý anlatan 46 yaþýndaki anne Fatma Ýsmet Oskay, Raziye'nin gencecik yaþta hayattan koparýlmasýna dayanamadýklarýný söyledi. Anne Oskay, “Allah kimseye evlat acýsý vermesin. Benim hala ciðerim, caným yanýyor; 4,5 aydýr gözyaþým dinmiyor. Evladýmýn odasýna giremiyorum. Ben adalet istiyorum. Benim çocuðumun kaný yerde kalmasýn; çünkü o masumdu, günahsýzdý. O cani aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet alsýn; o delikten çýkamasýn. Benim yavrumun kaný, bizim çektiðimiz acýlar yanýna kalmasýn” dedi.

“Evlat hasretine dayanamýyorum, yüreðim yanýyor. Ben onun saçýnýn teline kýyamýyordum”

Kýzýnýn yaþadýðý acýlar nedeniyle 11 yýl boyunca her gün aðladýðýný vurgulayan gözü yaþlý anne, “11 senedir bugünden korktum ve sonunda korktuðum oldu. Evlat hasretine dayanamýyorum, yüreðim yanýyor. Bunun hiçbir tarifi yok. Odasýna giriyorum; çocuðum yok. Akþam oluyor, iþ çýkýþ saati yemeðe beklediðim biri yok. Ailemizde hiç huzur kalmadý, saðlýk kalmadý, saðlýk problemlerim oluþtu. Yüreði yanan bir anne, baþka ne söyleyebilir? Ben onun saçýnýn teline kýyamýyordum. El bebek gül bebek büyüttüm. Bu cani için büyütmedim ben onu” diye konuþtu.

“Çeyizini daðýtmaya ellerim varmýyor. Adalet istiyorum; evladýmýn kaný yerde kalmasýn”

Sanýk için aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasý isteyen Anne Fatma Oskay, “Onu Allah'a havale ediyorum; dilerim Allah, bana yaþattýklarýný kimsenin yanýna koymasýn. Aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet istiyorum, adalet istiyorum. Elini kolunu sallaya sallaya 10 sene-16 sene sonra af çýkýp da benim evladým bir daha gelmeyecek, o da o delikte ölsün istiyorum. Bütün büyüklerime yalvarýyorum; Raziye için adalet istiyorum. Evladýmýn kaný yerde kalmasýn. Hiçbir þekilde af istemiyorum, o hücrelerde çürüsün istiyorum, çünkü benim evladým bir daha gelmeyecek. Ben büyüttüm, besledim, iþ güç sahibi yaptým, böyle bir caninin gelip de vurmaya hakký yok” ifadelerini kullandý.

Babasý Murat Oskay'ýn (53) arada bir Raziye'nin odasýna girip aðladýðýný söyleyen Anne Oskay, kýzýnýn ‘gelin olacaðým' diyerek kendi elleriyle hazýrlayýp dolaba koyduðu çeyizlerini kimseye veremediðini belirterek, “Ellerim varmýyor onlarý daðýtmaya. Daðýtamadým. Allah o caniyi bildiði gibi yapsýn” dedi.

“Nasýl kýydý benim ceylanýma? Açmamýþ gonca güldü o”

Raziye'nin babaannesi 71 yaþýndaki Raziye Oskay da sürekli gözyaþý dökerek, “Torunum benim adýmý taþýyordu. ‘Babaanne, senin adýný taþýyorum. Düðünüm olursa bana altýn kemer takacaksýn' dedi. Ben de ‘Kýzým sen allý duvaklý gelin çýkarsan ben sana neler yaparým' dedim. Dayanamýyorum yavruma. Nasýl kýydý benim ceylanýma? Açmamýþ gonca güldü o. Yavrumu soldurdu, gonca gülümüzü soldurdu. Yaktý, kavurdu bizim ciðerimizi” diye konuþtu.

Raziye Oskay cinayetinin ilk duruþmasý 31 Mayýs Salý günü 5. Aðýr Ceza Mahkemesinde görülecek.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.