sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

VEFALI ÇÝFTÇÝYÝ AÐLATAN MADALYA

  •  26 Mayýs 2022 Perþembe 11:02

Mersin’de bir köyde çiftçilikle uðraþan 64 yaþýndaki Durali Çevik, Türk Silahlý Kuvvetleri’nin savaþ gücünün arttýrýlmasýna katkýda bulunarak önemli miktarda baðýþta bulunduðu için altýn madalya ve beraat belgesi ile onurlandýrýldý. Madalyasýný alan Çevik, konuþurken duygulanarak aðlarken, desteðine de devam edeceðini kaydetti.

Erdemli ilçesine baðlý Hacýhalilarpaç Mahallesinde limon üreticiliði yapan 3 çocuk babasý 64 yaþýndaki Durali Çevik, TSK'nýn savaþ gücünün arttýrýlmasýna katkýda bulunmak için Türk Silahlý Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfý'na açýklanmasýný istemediði önemli bir miktarda baðýþta bulundu. Baðýþ sonrasý Vakfýn Fahri Baþkaný Erdemli Kaymakamý Avni Kula ile birlikte Mersin Bölge Temsilcisi Faik Ahmet Karadeniz ile Erdemli Fahri Tanýtým Kurulu Baþkaný Refik Oðuz, hayýrsever Çevik'e altýn madalya ve beraat belgesini verdi.

Önemli miktarda baðýþta bulunan Durali Çevik'i tebrik eden Kaymakam Avni Kula, ”Allah vatanýmýzý korusun, Allah vatanýmýzý koruyanlarý korusun” dedi. Hacýhalilarpaç köyünde ikamet ettiðini belirten Durali Çevik'te duygulanýp aðlayarak konuþtu.

Varlýklý olmayan bir ailenin çocuðu olduðunu aktaran Çevik konuþmasýnda, ”Uzun yýllar ticarette çalýþtým. Hamdolsun Allah bize böyle bir fýrsat verdi. Önce vatan önce asker diyerek silahlý kuvvetlerimize böyle bir destekte bulunmayý kendime borç ettim. Allah kabul etsin, Ýnþallah ömrüm yettiði müddetçe daha çok yapmaya çalýþacaðým” dedi.

Herkesin desteklemesini de isteyen Çevik, askersiz vatan olamayacaðýný Irak'ýn halini duyup, Suriye'nin durumunu gördüklerini anýmsatarak “ Allah bizi o durumlara düþürmesin” ifadelerini kullandý.

Kendisinin 1988 yýlýnda vergi mükellefi olduðunu 2014'e kadar çalýþtýðýna deðinen ve halen de çiftçilikle uðraþan Çevik,” 2014'de kolon kanseri geçirdim. Hamd olsun o çalýþtýðým dönem de Rusya ve Romanya gibi ülkelere o dönem limon verdik. Bende Allah verdiði zaman gayrimenkul ettim. Gayrimenkullerimden bunu toparladým silahlý kuvvetlerimize verdim. Bundan sonra da devam edeceðim” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE DEPO YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
FENERBAHÇE ÜST ÜSTE ÝKÝNCÝ KEZ AVRUPA’NIN EN BÜYÜÐÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.