sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS ÝDMAN YURDU’NA CEZA

  •  19 Mayýs 2022 Perþembe 14:29

Mersin’in Tarsus Ýlçe Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan, TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafýndan Tarsus Ýdman Yurdu’na verilen cezaya tepki gösterdi. Bozdoðan, "Bu karar Tarsus tarafýndan unutulmayacaktýr" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafýndan Tarsus Ýdman Yurdu'na çeþitli disiplin kurallarýný ihlal ettiði gerekçesi ile toplam 47 bin TL ceza ve resmi müsabakayý kendi sahasýnda seyircisiz oynama cezasý kesildi. Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan, Cumhuriyet ile yaþýt olan Tarsus Ýdman Yurdu'nun liglerde gösterdiði baþarý sonrasý kentin kenetlendiðini belirterek, "Sporun, Futbol Federasyonu eliyle siyasete alet edilmesi, Tarsus halkýna yapýlmýþ büyük bir hakaret olmakla birlikte, þampiyonluða kenetlenmiþ bir þehre kesilmiþ en büyük ceza anlamý içermektedir" diye konuþtu.

Bozdoðan, þampiyonluk yolunda atýlan bu dev adým sonrasý böyle bir cezanýn kabul edilemez olduðunu, Tarsus Ýdman Yurdu'nu, eþi benzeri çok az görülen bir emek ve inanç ortaya koyarak, diþiyle týrnaðýyla geldiði play-off müsabakasýnda seyircisinden ayýrmaya çalýþmanýn kabul edilebilir bir yaný olmadýðýný ifade etti. Tarsus Ýdman Yurdu'na inançlarýnýn tam olduðunu vurgulayan Haluk Bozdoðan, "Bugün, Türkiye Futbol Federasyonu, bu baþarý ve kenetlenmeyi gölgeleyecek, takýmýmýzýn çeyrek finaldeki rakibi belirlendikten hemen sonra bu büyük heyecaný alt üst edecek skandal bir karara imza atarak, takýmýmýzý 1 resmi müsabakada sahasýnda seyircisiz oynama cezasý ile cezalandýrmýþtýr. Deðerli Tarsuslular, kýymetli Tarsus Ýdman Yurdu taraftarý, gönlünüzü ferah tutunuz. Nasýl ki sabahýn bir sahibi varsa Tarsus'un da bir sahibi var. Tarsus'un sahibi, bugün bu utanç ve haksýzlýk karþýsýnda susan siyasi figürleri, Tarsuslu olmaktan baþka Tarsus'a hiçbir hayrý dokunmayan vekilleri deðil, Tarsus halkýdýr. Tarsus Ýdman Yurdu'na hiçbir destek vermeyen sivil toplum kuruluþlarý deðil, Tarsus Ýdman Yurdu taraftarýdýr. Bugün utanç duyduðumuz, ne amaçla tezgahlandýðýný çok iyi bildiðimiz bu siyasi kararý bozacak olan Tarsus Ýdman Yurdu emekçileri ve sporcularýdýr. Takýmýmýzýn türlü engellemelere, türlü türlü siyasi oyunlara raðmen þampiyon olarak þehre döneceðine olan inancýmýz tamdýr" þeklinde konuþtu.

Takýmýn tarih yazdýðýný ve buna engel olmaya çalýþanlarýn Tarsus tarafýndan unutulmayacaðýný altýný çizen Bozdoðan, "Tarsus Ýdman Yurdu baþarýlarýnýn taraflý, tarafsýz her siyasi dengeyi bozduðu, Tarsus halkýnýn bu baþarýlarla kenetlenmesinin birçok siyasi figürü rahatsýz ettiði, takýmýmýzýn ve teknik heyetimizin Tarsus'ta tarih yazdýðý bir süreci baltalayanlarý, bu haksýzlýða sessiz kalanlarý, bu baþarýlara gölge düþürenleri Tarsus halkýnýn hiçbir zaman unutmayacaðýný ve koþullar ne olursa olsun gereken dersi vereceðini bildiriyoruz" þeklinde ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE DEPO YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
FENERBAHÇE ÜST ÜSTE ÝKÝNCÝ KEZ AVRUPA’NIN EN BÜYÜÐÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.