sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BOZYAZI’DA ÝLK KEZ SALEP HASADI YAPILDI

  •  14 Mayýs 2022 Cumartesi 12:37

Mersin’in Bozyazý ilçesinde alternatif ürün olarak yetiþtirilen salebin ilk hasadý yapýldý. Ýlk hasada, Kaymakam Muhsin Duran Kalkan da katýldý.

Bozyazý'da ilk defa Denizciler Mahallesinde yaklaþýk yarým dönümlük alanda alternatif ürün olarak iþadamý Mustafa Deniz öncülüðünde üretici Yýldýz Çelen ve Ziraat Teknisyeni Safiye Derya tarafýndan ekilen salep, meyvelerini verdi. Ýlk saleplerin hasadý gerçekleþtirildi. Salep hasadýna, Bozyazý Kaymakamý Muhsin Duran Kalkan, Bozyazý Belediye Baþkan Vekili Behçet Kahvecioðlu ve Ýlçe Tarým ve Orman Müdürü Ýsmail Remzi Bardak da katýldý.

Yaklaþýk yarým dönüm alanda ilk defa üretilen salebin hasat edilmesine katýlanlarý bilgilendiren Ziraat Teknisyeni Safiye Derya, araþtýrmalarý sonucu ekonomik getirisi iyi olan salebi, vatandaþlarý teþvik amacýyla ektiklerini söyledi. Ýlk olarak yarým dönümlük alanda ekmeye karar verdiklerini belirten Derya, ekim alanlarýnýn önümüzdeki yýllarda geniþleyeceðini ifade ederek, bölgeye alternatif bir ürün kazandýrmanýn da mutluluðunu yaþadýklarýný vurguladý.

Kaymakam Kalkan da bölgede alternatif ürün yetiþtiren tüm üreticileri tebrik ederek, bu tür giriþimlere devlet olarak destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.