sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MUT’TA OT FESTÝVALÝ

  •  9 Mayýs 2022 Pazartesi 08:37

Mersin’in Mut ilçesinde bu yýl ilk defa Ot Kültür Festivali düzenlendi.

Büyükþehir Belediyesi'nin desteði ile Mersin Güç Birliði Kalkýnma ve Gelecek Derneði (MEGEP) ve Ýstanbul Mutlular Derneðince (MUTDER) organize edilen festival, Kortej yürüyüþüyle baþladý. Mut Çýnaraltý Karacaoðlan Parkýnda çeþitli gösteri, yarýþma düzenlenmesinin ardýndan Taþhan'da tiyatro gösterisi gerçekleþtirildi. Çeþitli ot türlerinin de getirildiði festivalin ikinci günün de ise ot yemekleri, Yarpýzlý yarma çorbasý, yahni, tereyaðlý keþkek gibi geleneksel yemeklerin yapýlacaðý kaydedildi.

Festivale Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, Mut belediye Baþkaný Volkan Þeker, MEGEP Baþkaný Hasan Gezer, modacý Cemil Ýpekçi, þef aþçý Hazer Amani, halk oyunlarý ekipleri, yöresel kýyafetli gruplar ile vatandaþlar katýldý.

Mut'un güzelliðine deðinen Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, “Çok bereketli bir ilçemiz. Havasý güzel, suyu güzel, topraðý güzel. Her þeyden önemlisi insaný güzel. Hepinizi sevgiyle kucaklýyorum. Mut'a her þey yakýþýyor burada kayýsý festivali de yapýlýyor. Önümüzdeki ayýn baþýnda böyle bir festival gerçekleþecek. Sayýn Volkan Baþkanda söyledi. Kayýsý Festivali de ilçemiz için þehrimiz için çok önemli. Ot festivali ya da bunu düþünenler neden böyle bir festival yapma gereði duydu. Türkiye bereketli hilal dediðimiz dünyada ilk tarýmýn yapýldýðý birçok bitkinin bugün insanlarýn tüketiminde olduðu bir bölge. Sadece Mut, Karaman, Gülnar bu bölgede dünyanýn baþka hiçbir tarafýnda yetiþmeyen görülmeyen 750 ayrý çeþit bitki var. Bunu biliyor muydunuz. Türkiye endemik bitki diyoruz endemik bitkiye sahip ülke olarak dünyanýn en zengin ülkesi. Türkiye de 12 bin ayrý çeþitli bitki var. Kimi üretiliyor kimi üretilmiyor. Bunun 3 bin tanesi sadece Türkiye topraklarý üzerinde” dedi.

Ýlginin yoðun olduðu festivalde modacý Cemil Ýpekçi'nin kök boya kumaþ, þef aþçý Hazer Amani ise Workshop yapacaðý ifade edildi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.