sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TEMÝZLÝK ÝÞÇÝSÝ, KABUÐU KIRILAN YARALI DENÝZ KAPLUMBAÐASINI ÖLÜMDEN KURTARDI

  •  23 Nisan 2022 Cumartesi 11:12

Mersin’de, denizde kabuðu kýrýlmýþ ve derin yara almýþ deniz kaplumbaðasýný fark eden temizlik iþçisi, ekip arkadaþlarýyla birlikte kaplumbaðayý kurtarmak için seferber oldu. Denizden çýkarýlan yaralý kaplumbaða, tedavi için Caretta Hastanesine nakledildi.

Mersin Büyükþehir Belediyesinde deniz temizliðinde çalýþan Ýbrahim Doðan, Çamlýbel Balýkçý Barýnaðýnda sabah saatlerinde rutin deniz temizliðini yaparken, deniz yüzeyinde biri yaralý halde, diðeri hareketsiz duran iki deniz kaplumbaðasý gördü. Hareket güçlüðü çeken kaplumbaðanýn kuyruk kýsmýnda kabuðunun kýrýk olduðunu fark eden Doðan, deniz kaplumbaðasýnýn susuz kalmasýný engellemek için Çamlýbel Balýkçý Barýnaðýnda bulunan Büyükþehir Belediyesi iskelesine kadar deniz içerisinden güvenli bir þekilde gelmesini saðladý. Kabuðundaki kýrýk ve derin yara dolayýsýyla kaplumbaðanýn tekne pervanesine çarptýðýný tahmin eden ekipler, tedavi edilmek üzere deniz kaplumbaðasýnýn Caretta Hastanesine nakledilmesini saðladý. Ekipler, yaralý deniz kaplumbaðasýnýn saðlýk durumunu takip edecek.

Doðan'ýn ölü halde bulduðu diðer kaplumbaðanýn ise ön yüzgeç ve boyun kýsmýndan ‘çarpma' diye tabir edilen oltaya takýlarak misinaya dolandýðý ve suyun altýndan çýkamadýðý için boðularak öldüðü tahmin ediliyor.

“Ýnsanlarýn daha duyarlý olmasýný istiyoruz”

Büyükþehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baþkanlýðý Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Þube Müdürlüðünde çalýþan Ýbrahim Doðan, caretta carettalarý deniz temizliði yaptýklarý sýrada gördüklerini anlatarak, “Müdahale ettik ve buraya getirdik, arabaya yükledik. Hayvan Hastanesine göndermek üzere yola çýkacak þimdi. Ýkinci bir kaplumbaðamýz da balýkçýlar tarafýndan çarpmaya takýlmýþ. O da boðularak ölmüþ. Üzüntü yaþýyoruz tabi ki bu tür olaylarda. Ýnsanlarýn daha duyarlý olmasýný istiyoruz” dedi.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KIR ÇÝÇEKLERÝ TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASINDAN BAÞARIYLA DÖNDÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.