sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KOR TUTUCU GÖVDE, XUDABAO NGS’NÝN 3. GÜÇ ÜNÝTESÝNE KURULDU

  •  20 Ocak 2022 Perþembe 10:53

Rosatom Devlet Kurumu Mühendislik Birimi, Çin’de inþaat halinde bulunan Rus tasarýmý VVER-1200 Xudabao NGS’nin 3’üncü güç ünitesine, 156 ton aðýrlýðýnda ve 6.1 metre yüksekliðinde olan kor tutucu gövdenin kurulduðunu bildirdi.

Kor tutucu, ciddi bir kaza durumunda, reaktör binasý temel plakasýný, çekirdek erimesinden koruyan pasif güvenlik sistemlerinden birisi. Kor tutucu gövdenin kurulmasý iþlemi, iþ takvimi kapsamýnda kritik aþamalardan sayýlýyor. Bu iþlemin sonrasýnda reaktör inþasýnda çukur açmak daha kolay hale geliyor.

Xudabao NGS, Liaoning eyaletinde, Huludao þehrinde bulunan Rusya ve Çin arasýndaki nükleer enerji alanýnda yeni bir iþ birliði projesi. 2019'da VVER-1200 reaktörlü Xudabao NGS'nin 3'üncü ve 4'üncü ünitelerinin inþasýna iliþkin 'genel sözleþme ile nükleer yakýt tedariki sözleþmesi' de dahil olmak üzere bir dizi sözleþme imzalandý.

Sözleþmelere uygun olarak Rus tarafý, santralin 'nükleer adasýný' tasarlayacak, her iki güç ünitesi için nükleer adaya anahtar ekipman tedarik edecek, tedarik edilen ekipman için tasarýmcý denetimi, kurulum denetimi ve ayarlama denetimi hizmetlerini verecek. Ünitelerin devreye alýnmasý için 2027-2028 tarihleri planlanýyor.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.