sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

GÝLÝNDÝRE VE ASTIM MAÐARASI GEZÝ GÜZERGAHLARINI DÜZENLEME PROJELERÝNDE ÝMZALAR ATILDI

  •  19 Ocak 2022 Çarþamba 10:17

Mersin Valiliði koordinasyonunda, Çukurova Kalkýnma Ajansý (ÇKA) destekleri ve paydaþ kurumlarýn katýlýmlarýyla hayata geçirilecek olan Gilindire ve Astým Maðarasý Gezi Güzergahlarýný Düzenleme Projelerinde imzalar atýldý.

Mersin Valiliðinden yapýlan açýklamaya göre, projenin protokol imza töreni Vali Ali Ýhsan Su baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi. Valilik Toplantý Salonunda düzenlenen imza törenine Vali Yardýmcýsý, Yatýrým Ýzleme ve Koordinasyon Baþkaný Ýbrahim Küçük ile ÇKA, Doða Koruma ve Milli Parklar Mersin Þube Müdürlüðü, Adana Rölöve ve Anýtlar Müdürlüðü ile Mersin Ýl Kültür ve Turizm Müdürlüðü yetkilileri katýldý.

Ýmza töreninde yaptýðý konuþmasýnda projelere iliþkin protokolü imzaladýklarýný belirten Vali Su, alandaki çalýþmalarýn en kýsa sürede bitirilip ziyaretçilerin hizmetine sunulacaðýný söyledi. Projeyle ilgili bilgi veren Su, “Projeler, maðaralarýn deðer ve potansiyelini koruyarak, ziyaretçi akýþýnýn düzenlenmesi, alanýn güzel bir þekilde sergilenmesi ve tanýtýmýnýn yapýlmasýný amaçlýyor. Yapýlacak çalýþmalarla mevcut sorunlarý gideren iki güzel projeyi bu alanlarda gerçekleþtireceðiz. Çalýþmalarýn tamamlanmasýyla beraber bu iki tarihi alanýmýzýn tarihsel, arkeolojik durumlarýnýn korunmasýný saðlamýþ olacaðýz. Sosyal, kültürel, ekonomik ve ekolojik deðerini daha iyi bir konuma getirmiþ olacaðýz. Ýnanýyorum ki, bu projelerin gerçekleþmesi ile beraber bu iki alanýmýz kentimiz turizmine çok daha güzel hizmet verecek ve gelen ziyaretçilerimiz buralardan çok daha güzel istifade etmiþ olacaklar. Bu projede valiliðimiz koordinasyonunda; Çukurova Kalkýnma Ajansýmýz ve paydaþ kurumlarýmýz olan Doða Koruma ve Milli Parklar Þube Müdürlüðümüz, Ýl Kültür ve Turizm Müdürlüðümüz, Rölöve ve Anýtlar Müdürlüðümüz var. Tüm bu paydaþlarýmýzla beraber inþallah bu projeyi gerçekleþtirmiþ olacaðýz. Bu iki projenin ilimiz ve ülkemiz turizmine hayýrlý olmasýný diliyorum” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.