sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

GÖRME ENGELLÝ ÇOCUKLAR, TOROSLAR ENGELLÝLER AKADEMÝSÝNDE HAYALLERÝNÝ CANLANDIRDI

  •  15 Ocak 2022 Cumartesi 11:12

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasý dolayýsýyla farkýndalýk etkinliði düzenledi.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasý dolayýsýyla farkýndalýk etkinliði düzenledi. Görme engelli çocuklar, kil terapisi ve dans etkinliði ile doyasýya eðlendi.

Toroslar Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Toroslar Kadýn ve Çocuk Danýþma Merkezinde görevli uzman eðitmenler eþliðinde, Engelliler Akademisinde düzenlenen etkinlikte, 'dans et hayatta kal' sloganý ile farkýndalýk oluþturmak amaçlandý. Renkli görüntülerin ortaya çýktýðý etkinlikte, görme engelli çocuklarýn dokunma duyularýný geliþtirmek için kil terapisi yapýldý. Engelli bireylerin yaþam standartlarýný kolaylaþtýrmak amacýyla bu etkinliklere öncelik veren Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, “Çocuklarýmýzýn hayal gücüne dokunabilmek, onlarý mutlu görmek bizim için çok kýymetli” dedi.

Kilin yumuþak bir malzeme olmasýndan dolayý kolay þekil aldýðýný belirten eðitmenler, “Görme engelli çocuklar, kil ile istedikleri þeyleri canlandýrabiliyorlar. Görme engelliler için dokunma duyusu çok önemli. O yüzden bugün buradaki öðrenciler ile kil terapisi gerçekleþtirdik" ifadelerini kullandýlar.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.