sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’ÝN 100 YILLIK TARÝHÝ YENÝDEN CANLANDI

  •  12 Ocak 2022 Çarþamba 10:24

Mersin’in düþman iþgalinden kurtuluþunun 100. yýlý kutlamalarý kapsamýnda Büyükþehir Belediyesi tarafýndan hazýrlanan Mersin 100. Yýl Etkinlik Alaný, yapýlan söyleþi, müzik dinletisi ve performanslarla dolu dolu etkinliklere sahne oldu.

Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Mersin'in tarihi, edebiyatý, sinemasý, gastronomisi, ticareti ve sanayisinin konuþulduðu söyleþilerde, yazar, akademisyen, edebiyatçý ve kent protokolünün de aralarýnda yer aldýðý 68 isim, Mersinlilerle birbirinden güzel söyleþiler gerçekleþtirdi. ‘Milli mücadele, yüzyýl ve Mersin'in hafýzasý sergileri'nin de yer aldýðý etkinlik merkezinde müzik dinletileri de yapýldý.

Etkinlik alanýnýn açýlýþýný Baþkan Seçer yaptý

Etkinlik Merkezinin açýlýþý, Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer ve kent protokolü tarafýndan 2 Ocak'ta gerçekleþtirildi. Açýlýþýn ardýndan program kapsamýnda ilk olarak Mecit Baskýn'ýn moderatörlüðünde ‘Mersin Kültür Sanatýnýn 100 Yýllýk Öyküsü ve Ýçel Sanat Kulübü' söyleþisi gerçekleþti. Söyleþide Prof. Dr. Candan Ülkü, Ziya Aykýn ve Ali Merzeci konuþmacý olarak yer aldý. Gün sonunda ise Sinan Meydan, ‘Kurtuluþtan Kuruluþa' söyleþisiyle Mersinlilerle bir araya geldi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE ARANAN ÞAHISLARA ÞAFAK OPERASYONU: 78 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.