sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YAZ ÞEHRÝ MERSÝN’DE 2022’NÝN ÝLK KARI YOLLARI KAPATTI

  •  11 Ocak 2022 Salý 15:14

Yaz þehri Mersin’de 2022’nin ilk, mevsimin ise üçüncü kar yaðýþý bin rakýmýn üzerindeki yerleþim yerleri baþta olmak üzere yaylalarý beyaza bürüdü, yollarý kapattý. Kapanan yollarýn büyük bir bölümü belediyenin karla mücadele ekipleri tarafýndan baþlatýlan çalýþmayla kýsa sürede açýldý.

Meteoroloji'nin uyardýðý yaðýþlý hava etkisine Mersin de girdi. Kent ve ilçe merkezlerinde kuvvetli yaðmur yaðýþý iki gündür sürerken, Erdemli ilçesine baðlý Sorgun ve Toros Mahalleleri baþta olmak üzere bin rakým üzerindeki bir çok bölge de kar etkisini gösterdi. Mevsimin üçüncü ancak 2022'nin ilk kar yaðýþý yoðun olunca kýþýn trafiðe kapalý tutulan baþta Erdemli-Ayrancý karayolu olmak üzere birçok yol kar altýnda kaldý. Erdemli Belediyesi'ne baðlý karla mücadele ekipleri yaðýþýn yollarý kapattýðý Sorgun ve Toros mahallelerinde çalýþma yaparak ilk günden baþta eðitim kurumlarý ile hayvancýlýkla uðraþanlarýn kullandýðý güzergahlarý ulaþýma açtý.

Öte yandan, Erdemli-Ayrancý arasýnda ulaþýmý saðlayan ancak kýþ nedeniyle trafiðe kapalý tutulan yol da Toros Mahallesi'ne kadar açýldý. Karaman'ýn Ayrancý ilçesi istikametine doðru ise yol kar nedeniyle görünmez oldu.

Karla mücadele çalýþmasýnda görev alan Erdemli Belediyesi iþ makinesi operatörlerinden Osman Bilgin, "Erdemli'nin yüksek kesimlerinde etkili bir kar yaðýþý oldu. Biz de sabahýn ilk saatlerinde makinemizi yukarý çýkardýk yaylaya. Köylerde okul yollarýný öðrencilerin gidecek olduklarý bölgeleri açtýk þu anda. Yüzde 90'ýný açtýk yollarýn, açmaya da devam ediyoruz. Mahalle aralarýnda evlerin önlerini açýyoruz. Mahsur kalanlar oluyor, hayvancýlarýmýz var þu anda yüksek kesimlerde. Onlarýn da yollarýný açýyoruz" dedi.

Sorgun Mahallesi muhtar azalarýndan Hasan Evci ise, "Gece saatlerinden bu yana þiddetli kar yaðýþý nedeniyle yollarýmýz kapandý, belediyeye haber verdik. Belediye personelleri þu an temizleme yapýyor. Yol açýsýndan bir sýkýntýmýz yok þu anda, yollarýmýz temizlendi. Beklenen kar yaðdý" diye konuþtu.

Mahalle sakinlerinden Kerim Uslu, "Burasý Büyük Sorgun köyü, Toroslarýn zirvesinde 1300 rakým bir yerdeyiz. Kar yaðýþý gece baþladý, yeni durdu. Çok güzel oldu ortalýk suya doydu. Yollarýmýzý 4-5 tane greyder gelip açtý. Mahallelerimizi de açtý çok güzel oldu" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.