sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

HER AÞAMASINDA ONLAR ÇALIÞIYOR, KADINLARIN ELÝNDEN DÜNYA PAZARINA

  •  6 Ocak 2022 Perþembe 10:51

Türkiye’nin limon baþkenti konumunda olan ve 60 ülkeye limon ihracatý yapýlan Mersin’in Erdemli ilçesinde üretilip yýlýn 8 ayý tüketilebilen ’Kütdiken ve Lamas’ limonunda hasat sürerken, kadýnlar bahçeden depoya uzanan zahmetli yolculukta yoðun mesai harcayarak hem ülke hem de aile ekonomisine ciddi katký sunuyor.

Türkiye'nin limon baþkenti konumunda olan ve 60 ülkeye limon ihracatý yapýlan Mersin'in Erdemli ilçesinde üretilip yýlýn 8 ayý tüketilebilen 'Kütdiken ve Lamas' limonunda hasat sürerken, kadýnlar bahçeden depoya uzanan zahmetli yolculukta yoðun mesai harcayarak hem ülke hem de aile ekonomisine ciddi katký sunuyor.

Ülke genelinde tüketilen limonun yüzde 80'inin karþýlandýðý Mersin'de, yaklaþýk bir ay önce baþlayan "Kütdiken ve Lamas" limonunda hasat aralýksýz sürüyor. Bir taraftan hasat yapýlýrken, diðer taraftan toplanan limonlar iç piyasa ile ihracata gönderilmek üzere kadýnlarýn elinden özenle paketleniyor. Limonun baþkenti olarak bilinen ülkede tüketilen her 3 limondan 2'sinin üretildiði Erdemli ilçesinde de erkeklerden çok kadýnlar hem bahçelerde hasat yapýyor, hem de ayrýþtýrma ve sarma iþlemlerine çalýþarak ülke ve aile ekonomilerine ciddi katký saðlýyor. Özenle sarýlýp Mersin ve Nevþehir'de soðuk hava depolarýna alýnan limonlar, yýlýn 8 ayý boyunca Türkiye'nin dýþýnda 60 ülkeye de gönderiliyor.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.