sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE FAHÝÞ FÝYAT DENETÝMÝ

  •  28 Aralýk 2021 Salý 11:29

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Zabýta Müdürlüðü ekipleri, haksýz fiyat artýþýnýn önüne geçmek, temel gýda ürünleri baþta olmak üzere birçok üründe artan fahiþ fiyatlarý da önlemek adýna, fiyat, etiket, gramaj denetimi yaptý.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Zabýta Müdürlüðü ekipleri, haksýz fiyat artýþýnýn önüne geçmek, temel gýda ürünleri baþta olmak üzere birçok üründe artan fahiþ fiyatlarý da önlemek adýna, fiyat, etiket, gramaj denetimi yaptý.

Zabýta ekipleri, haksýz kazanç elde edilmemesi için özellikle temel gýda ürünleri baþta olmak üzere artan fahiþ fiyatlarý önlemek adýna ilçe genelinde faaliyet gösteren çeþitli iþletmeleri denetledi. Ekipler ilk olarak ürünlerin etiket ve kasa fiyatlarýnda farklýlýk olup olmadýðýný kontrol ederken, ardýndan ürünlerin etiket, gramaj ve son kullanma tarihlerini inceledi. Özellikle sývý yað, un, þeker, yumurta, ekmek gibi temel gýda ürünlerini seçip kasaya götüren ekipler, etiket fiyatý ile kasa fiyatlarýný karþýlaþtýrýp not aldý. Vatandaþlarýn maðdur olmamasý adýna denetimde herhangi bir olumsuzlukla karþýlaþýlmasý halinde ihtarda bulunulurken, zabýta ekiplerinin denetimlerini sýklaþtýracaðý bildirildi.

Öte yandan, ekipler tüm iþletmelere fahiþ fiyatlý ürün satmalarý halinde uygulanacak aðýr yaptýrýmlar hakkýnda bilgi verip, etiket ve gramaj hakkýnda da dikkatli olmalarý hususunda uyarýda bulundu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.