sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS BÝLÝM ATÖLYESÝ ÖÐRENCÝLERÝ, ROBOTÝK YARIÞMASINDA JÜRÝ ÖZEL ÖDÜLÜ ALDI

  •  7 Aralýk 2021 Salý 10:08

Mersin Büyükþehir Belediyesinin Tarsus Kadýn ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesinde eðitim gören öðrenciler baþarýlarýna yenilerini ekliyor.

Öðrenciler, Manisa Celal Bayar Üniversitesinde Eðitimde Ýnovasyon Derneði ve STEM Eðitimcileri Derneði iþ birliðiyle düzenlenen VEX IQ Challenge Robotik Yarýþmasýnda jüri özel ödülünü kazandý.

Mersin Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, çocuklarýn ve gençlerin teknik bilimlere ilgisini arttýran Tarsus Kadýn ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesinde takým çalýþmalarýyla olumlu sonuçlar alýnýyor. Geçtiðimiz günlerde ‘Küresel Saðlýk' konulu online Unity ile Oyun Geliþtirme Yarýþmasýna katýlan ve maske kullanýmýný artýrmaya yönelik oyun geliþtirmede ikinci, aþý karþýtlýðý konulu oyun geliþtirme yarýþmasýnda ise beþinci olan öðrenciler, yine baþarýlý bir çalýþmaya imza attý.

Atölye öðretmenleri Emre Aþkýn ve Bekir Küçükala'dan eðitim alan öðrenciler, bu kez de Manisa Celal Bayar Üniversitesinde Eðitimde Ýnovasyon Derneði ve STEM Eðitimcileri Derneði iþ birliðiyle düzenlenen VEX IQ Challenge Robotik Yarýþmasýnda uyumlu ve örnek çalýþmalarýyla jüri özel ödülünü almaya hak kazandý. Ortaokul öðrencileri Burak Öz, Mehmet Delebe, Nisanur Er, Amine Ýkbal Aç, Ahmet Kerem Gürdaðlý, Abbas Adýyaman, Berat Say, Esat Mert Yaþa, Seyfi Can Nergiz, ‘MRS-3333' isimli robotik takýmlarýyla Manisa'da büyük heyecana sahne olan yarýþmada Mersin'i temsil etti.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.