sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YAZI TAHTASI SESÝ OLDU

  •  6 Aralýk 2021 Pazartesi 12:44

Mersin’de gemi adamlýðýndan emekli olan ve balýkçýlarýn ustasý olarak bilinen 75 yaþýndaki Ethem Dipli, 50 yýl kullandýðý tütün nedeniyle yakalandýðý gýrtlak kanserinden dolayý sesini kaybetti.

Mersin'de gemi adamlýðýndan emekli olan ve balýkçýlarýn ustasý olarak bilinen 75 yaþýndaki Ethem Dipli, 50 yýl kullandýðý tütün nedeniyle yakalandýðý gýrtlak kanserinden dolayý sesini kaybetti. 5 yýldýr çocuklarýn öðrenme, onun ise sesi olan yazý tahtasý sayesinde çevresiyle iletiþimini sürdüren Dipli, balýkçý arkadaþlarýndan kopamayarak bisikletiyle her gün yardýma gidip hayata tutunuyor.

3 çocuk babasý Ethem Dipli, 23 yýl çalýþtýðý Erdemli'de bulunan ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Gemi Adamlýðýndan 2001 yýlýnda emekli oldu. Emeklilik öncesinde sürekli balýkçýlara yardým eden ve iþleri öðreten Dipli, denizden kopamayarak ayný fedakarlýðý sonrasýnda da sürdürdü. 50 yýl sigara kullanan Dipli, 2016 yýlýnda yakalandýðý gýrtlak (Larensk) kanseri nedeniyle ameliyat oldu ve sesini, ardýndan da yýllarca ayný yastýða baþýný koyduðu eþini kaybetti. Sesini ve eþini kaybeden balýkçýlarýn Ethem ustasý hayata küsmedi, kendine çocuklarýn öðrenme döneminde kullandýðý yazý tahtasýndan alýp, binmekten zevk aldýðý bisikletiyle yine balýkçý barýnaðýnýn yolunu tutmaya devam etti. 75 yaþýna girmesine raðmen hemen hemen her gün barýnaða gelen Dipli, sesi olan yazý tahtasý sayesinde hem iletiþim kuruyor hem de geçmiþteki gibi balýk aðlarýný örerek yardým etmeyi sürdürüyor. Balýkçýlarýn ustasý olan Ethem Dipli, konuþamasa da yazý tahtasýna 'Nikotin kanser yapýyor, 50 yýl içtim, siz içmeyin' yazarak herkesi uyarýyor.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN’DE AVRUPA TRÝATLON GENÇ KADINLAR VE GENÇ ERKEKLER KUPASI YAPILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.