sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

13. ULUSLARARASI TARSUS MARATONU KOÞULDU

  •  29 Kasým 2021 Pazartesi 08:43

Mersin’in Tarsus ilçesinde bu yýl 13.’sü düzenlenen Uluslararasý Tarsus Maratonu’nda, Kenyalý atlerlerden Sang Benard Cheruiyot erkeklerde, Pauline Narogoi Esikon da kadýnlarda birinci oldu

Tarih ve kültür kenti Tarsus'ta, 3 yýl aradan sonra 'Þehir ve tarih hepsi bir maratonda' sloganýyla, '13. Uluslararasý Tarsus Maratonu' coþkusu yaþandý. Mersin Büyükþehir Belediyesinin organizasyonuyla koþulan maraton, 3 etap þeklinde gerçekleþti. Baþlangýç ve bitiþ noktasý Tarsus Þehir Stadyumu yaný olarak belirlenen yarýþlarýn startýný Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer verdi. Maraton koþusunun genel klasman erkekler kategorisinde Sang Benard Cheruiyot, genel klasman kadýnlar kategorisinde ise Pauline Narogoi Esikon birinci oldu. Kýtalararasý yüzücü ve Mersinli sporcu Azmi Erdoðan ise kanserle mücadele eden çocuklar için yarýþmaya katýldý. Kanser tedavisi nedeniyle hareket kýsýtlýlýðý bulunan ve maratona tekerlekli sandalye ile katýlan Ecrin'in tekerlekli sandalyesini Azmi Erdoðan sürdü.

Maratonun ilk startý sabah saat 08.45'de paten yarýþýyla verildi. Maraton heyecaný paten yarýþýnýn hemen ardýndan saat 09.00'da 21 kilometrelik maraton ve saat 09.30'da 3 kilometrelik halk koþusu þeklinde devam etti. Maraton yarýþlarýnda toplam 3 bin 83 katýlýmcý yer aldý. 3 etabýn yaþ gruplarý sýralamasý ile kadýn ve erken birincileri için düzenlenen törende 103 sporcuya toplam 172 bin TL'lik para ödülü verildi. 3 etabýn kadýn ve erkek birincilerine de ödüllerini Baþkan Seçer verdi.

 

Yoðun ilgi gören Halk Koþusuna Baþkan Seçer, '33' göðüs numarasýyla katýlým saðladý. Maratonda ayrýca Mersin Vali Yardýmcýsý Ýbrahim Küçük, Tarsus Kaymakamý Kadir Sertel Otcu, Mersin milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, Tarsus Ýlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, Gençlik ve Spor Ýl Müdürü Ökkeþ Demir ile belediye meclis üyeleri ve bazý bürokratlar da katýldý.

“Tarsus Maratonu'nu her yýl daha coþkulu hale getirmek istiyoruz”

Halk koþusu öncesi deðerlendirmelerde bulunan Baþkan Seçer, 2019 ve 2020 yýllarýnda maratonun yapýlamamasýný gerekçeleri ile anlattý. Seçer, “Bu yýl itibariyle baþlattýk ve her yýl da bunu daha coþkulu, daha görkemli hale getirmek istiyoruz. 13'üncüsü yapýyoruz. Muhtelif miktarlarda ödüller tabi ki yarýþmacýlarýmýza verilecek. Ödülden öte burada insanlarýn bir arada olmasý, sporun birleþtirici gücünü kullanmamýz önemli. Bizim bölgemiz Türkiye'nin bir özeti. Bu nedenle birlik, beraberlik mesajý verilecekse en güzel yer Mersin'dir, Tarsus'tur. Bu anlamda da çok önemli. Bakýn burada ülkemizin her yerinden gelen yarýþmacýlar var. ‘Patencilere þehir dýþýndan gelen var mý?' diye sordum. Üçte ikisi dýþarýdan gelmiþ, üçte biri yerli sporcu. Bunlar çok güzel hareketler” diye konuþtu.

“Ýnþallah çok daha güzel iþler yapacaðýz”

Son dönemlerde Mersin'de yapýlan spor aktivitelerinin Mersin'in tanýtýmý konusunda da önemli bir role sahip olduðunu söyleyen Seçer, “Bunu artýrmak lazým. Yeterli deðil. Çünkü Mersin'in tanýnmaya ihtiyacý var. Tanýtýmýn en iyi yollarýndan bir tanesi bu etkinlikleri yapmak. Kültür, sanat ve spor; insanlarý bir araya getirecek etkinlikler yapabilmek. Pandemi bazý sorunlar oluþturdu ama pandemiden çýktýktan sonra bu etkinlikleri daha da yoðunlaþtýracaðýz” ifadelerini kullandý.

Yapýlan yarýþmalarýn sonlanmasýyla ödül törenine geçildi. 3 etapta dereceye giren 103 sporcuya madalya ve para ödülleri takdim edildi. Törende konuþan Baþkan Seçer, Mersin'in her bölgesinin birer deðer olduðunu söyledi. Güzel bir maratonu tamamladýklarýný kaydeden Seçer, “Daha nice 13'lü maratonlara” dedi. Kendisinin de Halk Koþusunda yer aldýðýný belirten Seçer, “Saðlýklý nesiller için spor þart. Atatürk'ün dediði gibi, zeki, akýllý ve çevik olmak için de spor þart. Ama þunu hissettim. Övünmek gibi olmasýn, ben Tarsus'ta doðdum. Tarihin üzerinde sörf yaptýðýmý hissettim. Çünkü kentin üstü gördüðümüz yapýlar ama altýný göremediðimiz binlerce yýl, on bin yýl geriye giden tarihi kalýntýlarý bulmak mümkün. Ýþte böyle deðerli ve kadim kentte bu yarýþma tamamlandý. Tabi ödüller verilecek ama bir þey kazandý, o da dostluk. Tüm katýlýmcýlara, sporcularýmýza; daha nice etkinliklerde inþallah birlikte olacaðýz” þeklinde konuþtu.

Maratonun Genel Klasman Kadýnlar kategorisinde yarýþý 1 saat 8 dakika 16 saniye ile tamamlayýp birinci olan Pauline Narogoi Esikon, yarýþmaya Kenya'dan katýldýðýný belirterek, “Bu yarýþý kazandýðým için çok mutluyum. Çok güzel bir organizasyondu. Ben de bu güzel organizasyonu kazandým. Yine gelmek isterim. Afrika kadar güzel. Ýnsanlar çok sýcakkanlý, arkadaþ canlýsý ve gördüðüm her þeyden de çok memnun kaldým” dedi.

“Kazanmayý beklemiyordum ama kazandým”

Maratonun Genel Klasman Erkekler kategorisinde 1 saat 2 dakika 31 saniye ile tamamlayýp birinci olan Sang Benard Cheruiyot da yarýþmaya Kenya'dan katýldýðýný belirtti. Tarsus'u çok beðendiðini vurgulayan Cheruiyot, “Geçen hafta da koþtum aslýnda, yorgundum. Kazanmayý beklemiyordum ama kazandým. Pandemiye raðmen Tarsus Yarý Maratonu'nun yapýlmasýndan ve benim burada bulunmamdan dolayý çok mutluyum. Yarýn ayrýlmadan önce Tarsus'un tarihi mekanlarýný göreceðim. Tekrar gelme þansým olsa, sadece yarýþ için deðil, Tarsus'a seve seve gelirim” diye konuþtu.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.