sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

EYVAH! PORTEKÝZLE EÞLEÞTÝK

  •  27 Kasým 2021 Cumartesi 08:57

2022 Dünya Kupasý Avrupa Elemeleri Play-Off Turu yarý finalinde A Milli Takým, Portekiz ile eþleþti. Ronaldo baþta olmak üzere birçok yýldýza sahip olan Portekiz, rakiplerin çekindiði bir takým konumunda.

2022 Dünya Kupasý Avrupa Elemeleri Play-Off Turu yarý finalinde A Milli Takým, Portekiz ile eþleþti. Portekiz'in Dünya Kupasý ve Avrupa mücadelesi karnesi ise þöyle:

Avrupa kuplarýnda A Grubu'nda yer alan Portekiz 8 maçta; 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi ile 17 puan ile grubu ikinci sýrada tamamladý. Grubun son maçýnda Sýrbistan'ý yenmesi halinde doðrudan Katar'a gitme hakký elde edebilecek Portekiz, sahadan 2-1'lik yenilgi ile ayrýlarak 2. sýrada yer aldý. Fernando Santos'un öðrencileri bu mücadelelerde 17 gol atarken, kalesinde ise 6 gol gördü.

Yýldýz oyuncu Ronaldo bu mücadelelerde 6 kez aðlarý sarsarak takýmýnýn en golcü oyuncusu olurken, hücum futbolu ile öne çýkan ekipte Ronaldo'dan sonra en çok dikkat çeken isimler ise Bernardo Silva ve Bruno Fernandes. Elemelerde özellikle gol yollarýnda oldukça etkili olduðu gözlenen Güney Avrupa temsilcisi, çeþitli formasyonlarda kullandýðý hücum taktikleri ile rakibin gözünü oldukça korkuttu.

1966'daki dünya kupasýný 3. sýrada tamamlayan Portekiz, 2002-2018 arasýnda dünya kupasý mücadelelerinde baþarýlý bir sonuç elde edemedi.

Avrupa þampiyonlarýnda 3 kez yarý finalde elenen ekip, 2004 yýlýnda da finalde Yunanistan'a 1-0 maðlup olarak ikinci oldu. 2016 ise Fransa'yý eleyerek tarihinde ilk kez kupayý kaldýrdý. Portekiz, 2019'da ise ilk kez düzenlenen UEFA Uluslar Ligi'nde Hollanda'yý 1-0 ile geçerek þampiyon oldu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE ARANAN ÞAHISLARA ÞAFAK OPERASYONU: 78 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.