sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MÜSLÜME’NÝN ÖLÜMÜYLE ÝLGÝLÝ YAYIN YASAÐINA UYMAYANLARA SUÇ DUYURUSU

  •  27 Kasým 2021 Cumartesi 08:46

Mersin Barosu, Mersin’in Gülnar ilçesinde kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan 3 yaþýndaki Müslüme Yaðal’ýn ölümüyle ilgili yayýn yasaðý olmasýna karþýn bazý basýn kuruluþlarýnda ve sosyal medyada asýlsýz haberler yapýldýðýný belirterek, gizlilik yasaðýna uymayanlar hakkýnda suç duyurusunda bulunulacaðýný duyurdu.

Mersin Barosu, Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan 3 yaþýndaki Müslüme Yaðal'ýn ölümüyle ilgili yayýn yasaðý olmasýna karþýn bazý basýn kuruluþlarýnda ve sosyal medyada asýlsýz haberler yapýldýðýný belirterek, gizlilik yasaðýna uymayanlar hakkýnda suç duyurusunda bulunulacaðýný duyurdu.

Mersin Barosu Çocuk Haklarý Merkezinden yapýlan açýklamada, Müslüme ile ilgili gizlilik kararýna ve yayýn yasaðýna uymayanlara tepki gösterildi. Çocuk Haklarý Merkezinin açýklamasýnda, “Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan 3 yaþýndaki Müslüme Yaðal'ýn ölümüyle ilgili, soruþturma dosyasýnda gizlilik kararý ve yayýn yasaðý olmasýna raðmen basýnda ve sosyal medyada, ‘DNA testi sonucuna ulaþýldý. Müslüme'nin dedesi babasý çýktý' þeklinde yer alan asýlsýz haberleri Mersin Barosu olarak üzüntüyle takip etmekteyiz” denildi.

Yayýn yasaðý olmasýna raðmen basýnda ve sosyal medyada konu ile ilgili aileye ve kardeþlere zarar verici, yýpratýcý açýklamalarýn yer almasýnýn da bir suç olduðu belirtilen açýklamada, “Müslüme davasýnýn saðlýklý yürütülmesi, ailenin ve kardeþlerin toplumda rencide olmamasý için, basýnda yer alan haberlerin kaldýrýlmasý konusunda Mersin Barosu Çocuk Haklarý Merkezi olarak baþvurumuzu yapacaðýz. Gizlilik yasaðýna aykýrý hareket eden ve bu eylemlerini yineleyen kiþiler hakkýnda ise suç duyurusunda bulunacaðýmýzý basýna ve kamuoyunun bilgisine sunarýz. Soruþturmanýn en saðlýklý þekilde yürütülmesi için herkesin hassasiyet göstermesini önemle rica ederiz” ifadeleri kullanýldý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE ARANAN ÞAHISLARA ÞAFAK OPERASYONU: 78 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.