sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

13.TARSUS YARI MARATONU LANSMANI YAPILDI

  •  26 Kasým 2021 Cuma 15:12

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, 28 Kasým’da Tarsus’ta düzenlenecek olan 13. Uluslararasý Tarsus Maratonu öncesinde basýn mensuplarýyla lansmanda bir araya geldi.

3 yýl aradan sonra bu yýl tüm Mersinlilerle beraber Tarsus’ta keyifli bir maraton düzenleyecek olmanýn mutluluðunu yaþadýklarýný söyleyen Seçer, 27 Kasým’da kurulacak olan fuar ve 28 Kasým’da 3 etap þeklinde koþulacak maratonun içeriði hakkýnda bilgiler paylaþtý. Baþkan Seçer, “Ýmkanlarýn el verdiði 2021 yýlýnda maratonu hep beraber Tarsus’ta gerçekleþtireceðiz” dedi.

 

Kemik kanserini yenen Ecrin de Mersinli sporcu Azmi Erdoðan ile yarýþacak

 

Tarsus’taki basýn lansmanýna Türkiye Atletizm Federasyonu Mersin Atletizm Ýl Temsilcisi Halil Oðuz, Büyükþehir Belediyesi bürokratlarý ve daire baþkanlarý, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Baþkaný Rüstem Kaya Tepe, 2014’te düzenlenen Tarsus Maratonu ile 2020’de düzenlenen Ýstanbul Maratonu’nun birincisi Sang Benard Cheruiyot, kýtalararasý yüzücü ve Mersinli sporcu Azmi Erdoðan, kemik kanserini yenen ve kemoterapi görmeye devam eden Ecrin Aydoð ile Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, basýn mensuplarý ve sporcular da katýldý. Ecrin Aydoð, Mersinli sporcu Azmi Erdoðan ile birlikte 13. Uluslararasý Tarsus Maratonu’nda 21 kilometreyi birlikte yarýþacak. Kanser tedavisi nedeniyle hareket kýsýtlýlýðý bulunan ve maratona tekerlekli sandalye ile katýlacak olan Ecrin’in tekerlekli sandalyesini Azmi Erdoðan sürecek. Ýkili son 100 metreyi birlikte el ele geçecek.

 

3 bin 147 sporcu bu 3 kategorideki müsabakalarda mücadele etme þansýný elde edecek”

 

Baþkan Seçer, maratonun 3 etaptan oluþacaðýný belirterek, “13 ülkeden 66 yabancý sporcumuz var. Kenya, Avusturya, Faroe Adalarý, Afganistan, Bulgaristan, Kazakistan, Polonya, Rusya, Tacikistan, Ukrayna, Yemen, Belarus ve Almanya’dan 66 yabancý sporcumuz bu yarýþlarda koþacak. Þu ana kadar sporcu sayýsý olarak ulaþan rakamlara göre 476 sporcumuz 21 kilometrelik maraton yarýþýnda koþacak. Yine 21 kilometrelik paten yarýþýmýz var. 36 sporcumuz da orada mücadele edecek. Halk Koþusu’na da þu ana kadar 2 bin 635 yurttaþýmýz kayýt yaptýrmýþ. Kayýtlarýmýz devam ediyor. Toplam olarak þu anda 3 bin 147 sporcu bu 3 kategorideki müsabakalarda mücadele etme þansýný elde edecekler” dedi.

 

Ecrin Aydoð ve Azmi Erdoðan’a da baþarýlar dileyen Baþkan Seçer, “Ecrin Aydoð kýzýmýz Tarsus’ta misafir. Güçlü bir çocuk figürü sergiliyor. Onu kutluyorum. Kemik CEA dediðimiz bir hastalýkla mücadele ediyor. Ama azimli, þevkli. Bunun yanýnda ona aðabeylik yapan, gerçekten hayata tutunmasýna katký sunan Azmi Erdoðan’a da çok teþekkür ediyorum. 21 kilometreyi tekerlekli sandalye ile beraber koþacaklar. Basit bir müsabakada koþan sporcular olarak deðerlendirmemenizi, daha derin, içten, duygusal deðerlendirmenizi istiyorum konuyu. Bundan çok anlam çýkartacaðýnýzý düþünüyorum. Ben Ecrin’e ve Azmi’ye þimdiden baþarýlar diliyorum. Yarýþmacýlar içerisinde de favorim kendileri. Buradan da ilan etmiþ olayým” diye konuþtu.

 

Sporcular ve vatandaþlar için ücretsiz servis imkâný saðlanacak

 

Baþvurularýn devam ettiði bilgisini yineleyen Seçer, Teksin üzerinden baþvurularýn yapýlabileceðini söyledi. Baþkan Seçer, “26 Kasým saat 14.00’e kadar devam ediyor. www. tarsusyarimaraton.com üzerinden ya da Teksin üzerinden yapabilirsiniz. 27 Kasým’da fuar alanýnda da kayýt iþlemlerine devam edilecek. 28 Kasým sabahý yarýþmaya katýlacak sporcularýmýz, vatandaþlarýmýz için Mersin merkezde sabah 07.30’da 10 ayrý noktada ücretsiz servis imkâný sunacaðýz. Bu noktalar hakkýndaki bilgiyi de Teksin üzerinden edinebilirsiniz” diye konuþtu.

 

“Dereceye giren 88 sporcuya toplam 172 bin TL para ödülü verilecek

 

Seçer, pandemi sürecinin devam ettiðini ve bu nedenle en üst düzey tedbirleri alarak maratonun bir olumsuzluk yaþanmadan tamamlanmasýný arzu ettiklerini aktardý. Sporculara kit çantasý ve çip daðýtýmý sýrasýnda aþý kartý ve HES kodu kontrolünün yapýlacaðýný söyleyen Seçer, “Yarýþ öncesi ateþ ölçümleri yapýlacak. Ödül töreni sýrasýnda alana sadece dereceye giren sporcu ve belli sayýda protokol alýnacak. Maraton kapsamýnda kadýn ve erkek olmak üzere 4 ayrý kategoride ödül verilecek. Bunlar Yarý Maraton Genel Sýralamasý, Yarý Maraton Türk Atlet Sýralamasý, Yarý Maraton Yaþ Gruplarý Sýralamasý, Yarý Maraton Paten Yarýþlarý Yaþ Gruplarý Sýralamasý olacak. Dereceye giren toplam 88 kiþiye 250 TL’den 15 bin TL’ye kadar toplam 172 bin TL tutarýnda para ödülü verilecek” dedi.

 

“Fuar alanýnda vatandaþlarýmýza keyifli bir an yaþatmak istiyoruz”

 

Baþkan Seçer, fuar gününde yapýlacak etkinliklerle ilgili “27 Kasým Cumartesi 15.00-19.00 saatleri arasýnda fuar günümüz. Burada kayýtlar alýnacak. Orada kit çantasý daðýtýmý gerçekleþtireceðiz. Kent Orkestramýz orada keyifli vakitler geçirmenizi saðlayacak. Yine halk oyunlarýmýz, zumba dans gösterimiz; çeþitli stantlar kuracaðýz. O alanda vatandaþlarýmýza keyifli bir an yaþatmak istiyoruz. Yine 18.00-19.00 saatleri arasýnda Grup Lorca sahne alacak. Pazar günü artýk yarýþlar baþlayacak. Baþlangýç ve bitiþ noktasý Tarsus Þehir Stadyumu olacak. 21 kilometre paten sporcularý yarýþý baþlama saati sabah 08.45. 21 kilometre maraton yarýþý baþlama saati ise saat 09.00 olacak. Ardýndan da 3 kilometrelik halk koþusu baþlama saati 09.30 olarak belirlendi” bilgilerini paylaþtý. Maratona kendisinin de katýlacaðýný belirten Baþkan Seçer, maraton kapsamýnda yapýlacak konser ve gösterilerden bahsetti.

 

“Sporun bir birleþtirici gücü var”

 

Sporun öneminden bahseden Baþkan Seçer, “Sporun bir birleþtirici gücü var. Sporun barýþý tesis etmede çok önemli bir etkisi var. Sporun ayrým gözetmeksizin, farklý renkleri fark ettirmeksizin insanlarý bir araya getirme özelliði var. Bu sebeple de sportif etkinliklerimizi daha da artýrarak, daha da çeþitlendirerek sürdürmek istiyoruz. Geçtiðimiz günlerde 2 ayrý kategoride yüzme maratonu gerçekleþtirdik. Yine çok yakýn; geçen hafta sonu neticelendi; Uluslararasý Satranç Þampiyonasý yine Mersin’de gerçekleþti. Yine Avrupa Hareketlilik Haftasý’nda bisiklet sporuna iliþkin etkinlikler düzenledik. Bu ve bunun gibi birçok etkinliðin sayýsýný artýrabiliriz” dedi.

 

Mersin Büyükþehir Belediyesi bünyesindeki Gençlik ve Spor Kulübü’ne de deðinen Baþkan Seçer, disiplinli bir þekilde uzun vadeli projeksiyonlar yapýldýðýný, kulüp takýmlarýnýn çoðu branþta 1. Lig’de mücadele ettiðini söyledi.  Seçer, “Bu yýl da geçtiðimiz yýl olduðu gibi inþallah þampiyonluklarý art arda spor kulübümüzdeki deðiþik branþlarda gerçekleþtireceðiz” diye konuþtu.

 

“Koþucular aslýnda bir tarih üzerinde gezinti yapacaklar”

 

Tüm dinler ve medeniyetler tarihinin yolunun mutlaka Tarsus’tan geçtiðini belirten Baþkan Seçer, Tarsus’un kendisi için de oldukça önemli olduðunu söyleyerek, “Tarsusumuzu çok daha iyi noktalara getirme çabasý içerisindeyiz. Bu maraton da Tarsusumuz için önemli bir etkinliktir. Güzergâh boyunca koþucular aslýnda bir tarih üzerinde gezinti yapacaklar. Bunun da bilincinde olmalarýný arzu ediyorum. Belki attýklarý her adýmýn altýnda 10 bin yýllýk tarihin yattýðýný söyleyebilirim. Çok deðiþik medeniyetlerden kalýntýlarýn olduðundan bahsedebiliriz. Bu derece güzel bir kentte yarýnki etkinliklerimizi baþlatacaðýz ve pazar günü de noktalayacaðýz” dedi. Baþkan Seçer, 27 Mart 2022’de de 5. Uluslararasý Mersin Maratonu’nu gerçekleþtirmeyi planladýklarýný duyurdu.

 

Ecrin Aydoð: “Azmi Abi’nin sürprizi çok güzel, çok teþekkür ederim”

 

Büyükþehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baþkaný Ahmet Tarakçý, Maraton hakkýnda teknik bilgileri paylaþtý. Kemik kanserini yenen ve kemoterapi görmeye devam eden Ecrin Aydoð’a Maraton’da eþlik edecek olan kýtalararasý yüzücü ve Mersinli sporcu Azmi Erdoðan, “Bu yýl Ecrin kýzýmýzý Tarsus’a davet ettim. 21 kilometrelik maratonumuza tekerlekli sandalye ile devam edeceðiz. 21 kilometreyi bitireceðiz” dedi. Ecrin Aydoð da “Azmi Aðabey bugün 21 kilometreyi tekerlekli sandalye ile beraber koþacaðýmýzý söyledi. Sürprizi çok güzel, çok teþekkür ederim” sözleri ile mutluluðunu dile getirdi.

 

Cheruiyot: “Yarýþ alanýnda buluþacaðýmýz herkese bol þans dilerim”

 

2014’teki Tarsus Maratonu ile 2020’deki Ýstanbul Maratonu’nun birincisi Sang Benard Cheruiyot, “Tarsus beni çok etkileyen kadim bir yerleþim yeri. Bir defa daha burada bulunmaktan dolayý çok mutluyum. Bu benim Tarsus’ta üçüncü bulunuþum. Tarsus Yarý Maratonu’nu 2014’te ben kazanmýþtým. Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Sayýn Vahap Seçer’e bu yarýþý organize ettikleri için teþekkürü bir borç bilirim. Yarýþ alanýnda buluþacaðýmýz herkese bol þans dilerim” dedi.

 

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE DEPO YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
FENERBAHÇE ÜST ÜSTE ÝKÝNCÝ KEZ AVRUPA’NIN EN BÜYÜÐÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.