sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

’ULUSLARARASI TARIM ÇALIÞTAYI’ YOÐUN KATILIM ÝLE GERÇEKLEÞTÝRÝLDÝ

  •  15 Kasým 2021 Pazartesi 10:16

Tarsus Belediyesi tarafýndan cumhuriyetin 100. yýlýna doðru ülkenin sosyo-ekonomik yapýsýnýn ana temellerinden biri olan tarým konusunda düzenlenen çiftçi odaklý ’Uluslararasý Tarým Çalýþtayý’ yoðun katýlýmla gerçekleþtirildi.

Tarsus Belediyesi Meclis Salonunda iki gün boyunca devam eden çalýþtayda, konularýnda uzman konuþmacýlarýn yaný sýra Japonya, Ýtalya ve Romanya'dan da tarým konusunda bilirkiþiler online katýlým saðladý.

Tarsus ve Türkiye tarýmý için önerilerin de konuþulduðu çalýþtayda konuþan Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan, "Türkiye'nin tarýmsal potansiyelinin bugün yeterince yansýtýlmadýðýný ve Türkiye'nin ilk 3'e girmesi konusunda iddialý olduðumuzu belirtmek isterim. Bu nedenle Türkiye tarýmýnýn gözbebekleri arasýnda olan Tarsus ve elbette Mersin tarýmýný çok daha verimli boyuta ulaþtýrmak için çabalarýmýzý 24 saate yaymýþ durumdayýz. Tarýmýn karþý karþýya olduðu sorunlarý yerelde ve küreselde yakýndan izliyoruz. Bu amaçla düzenlenen ve Mersin ilinde ilk olan çalýþtayýmýz, bugünün sorunlarý kadar geleceðin sorunlarýný masaya yatýrarak çiftçilerimize ýþýk gösterecek sonuçlar ortaya koyacaktýr. Bizde Tarsus Belediyesi olarak bu çok deðerli sonuçlarý yerinde tarým akademisi, üretim kurslarý, tohum, gübre ve yem destekleri, fidan ve fide üretimleri, tarým hastanesi, kuraklýkla mücadele ve kooperatifler aracýlýðýyla çiftçimizle paylaþarak, Tarsus ve Türk tarýmýna bir damlada olsa katký yapacaðýz” dedi.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.