sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AYDINCIK BARAJINDA SU TUTULMAYA BAÞLANDI

  •  12 Kasým 2021 Cuma 10:40

Devlet Su Ýþleri (DSÝ) Genel Müdürü Kaya Yýldýz, Mersin Aydýncýk Barajýnda çalýþmalarýn tamamlanma aþamasýna geldiðini belirterek, su tutma iþlemine baþlandýðýný bildirdi.

DSÝ Genel Müdürü Kaya Yýldýz, yaptýðý açýklamada, Mersin'in Aydýncýk ilçesinde hayata geçirilen Aydýncýk Barajýnda çalýþmalarýn tamamlanma aþamasýna geldiðini kaydetti. Yýldýz, “Barajda yamaca yaslý su alma yapýsý, dipsavak cebri boru ve vana montajlarý ile týkaç betonu imalatlarý tamamlanarak derivasyon kondüvisi giriþ yapýsý kapak kiriþleri indirilip su tutma iþlemlerine baþlanýlmýþtýr. Ön yüzü beton kaplý kaya dolgu tipinde inþa edilen Aydýncýk Barajýnýn temelden yüksekliði 46 metre olup, depolama kapasitesi 1,590 milyon metreküptür. Barajýn tüm aþamalarýnýn tamamlanmasý ile Mersin ilimizde 2 bin 650 dekar tarým arazisini daha cazibe ile sulamaya kavuþturmuþ olacaðýz” dedi.

Milli ekonomiye yýllýk 4 milyon TL katký

Barajýn bölge için önemini de vurgulayan Yýldýz, “Mersin iline yaptýðý çok sayýda gölet, baraj, sulama ve taþkýn koruma tesisi ile þehrin birçok noktasýna önemli yapýlar kazandýran Devlet Su Ýþleri Genel Müdürlüðümüz, inþa ettiði Aydýncýk Barajý sayesinde Toros Daðlarýnda karlarýn erimesi ile oluþan ve bugüne kadar Akdeniz'e dökülen sularýn depolanarak Mersinli çiftçilerimizin hizmetine sunulmasýný saðlamýþ olacak. Aydýncýk Barajýnýn tamamlanmasý ile 2021 birim fiyatlarý ile ülke ekonomisine yýllýk 4 milyon TL katký saðlanmasý hedefleniyor” Ýfadelerini kullandý.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KIR ÇÝÇEKLERÝ TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASINDAN BAÞARIYLA DÖNDÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.