sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

’MASKEMÝ ATARIM, HAYALÝME KOÞARIM’ ETKÝNLÝÐÝ

  •  8 Kasým 2021 Pazartesi 17:22

Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, ’2-8 Kasým Lösemili Çocuklar Haftasý’nda lösemi hastalýðý ile mücadele eden çocuklara destek ve bu hastalýða karþý farkýndalýk oluþturmak adýna LÖSEV’in ’Maskemi atarým, hayalime koþarým’ mesajý ile çocuklarý ve ailelerini misafir etti.

Lösemili Çocuklar Vakfý (LÖSEV) “Maskemi Atarým Hayalime Koþarým” mesajý ile farkýndalýk oluþturmayý hedefleyerek, tüm Türkiye'de birbirinden farklý etkinliklerle, çocukluk çaðý kanserleri içinde en sýk görülen lösemiye dikkat çekmeye, tedavisi süren çocuklara umut aþýlamaya, lösemiyle mücadelede bireylere ve topluma düþen görevleri vurgulamaya devam ediyor. Bu kapsamda Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak da her yýl olduðu gibi bu yýl da lösemi ile mücadele eden çocuklarý ve ailelerini belediyenin konferans salonunda misafir etti. Etkinlikte Baþkan Gültak ile boyama yapýp dans eden çocuklara, Karaduvar Kültür Sanat Evi'ndeki kadýn kursiyerlerin el emekleri ile hazýrlanan yiyecek ve içecekler de ikram edildi.

"Hayalimiz yüzünüzde çiçekler açmasýný saðlamaktýr"

Gültak, günün önemine istinaden yaptýðý konuþmada, "Bilindiði gibi her yýl 2-8 Kasým Lösemili Çocuklar Haftasý olarak kutlanýyor. Lösemi, çocukluk çaðý kanserleri arasýnda en sýk görülen hastalýklardan biri olarak biliniyor. LÖSEV bu yýl müthiþ bir slogana imza atmýþ. Bu yýlki slogan, 'Maskemi atarým, hayalime koþarým'. Hepimizin umutlarý, hepimizin bir hayali var. Þahsým ve temsil ettiðim kurum adýna elbette bizlerin de umutlarý ve hayalleri var. Bizim de hayalimiz çocuklarýmýzýn yüzünde çiçekler açmasýný saðlamak, geleceklerine dair elimizden geleni var gücümüzle ortaya koymaktýr" dedi.

"Birlikte her zorluðu aþarýz"

Baþkan Gültak, "Unutulmamalýdýr ki her birimiz hasta olabiliriz. Önemli olan bu hastalýðýn tedavi edilmesidir. Çok þükür ki, lösemi de tedavi edilen bir hastalýktýr. Burada biz büyüklere oldukça fazla iþler düþüyor. Bu konuda ailelerimizin bilinçlendirilmesi, bu hastalýðý ulaþabildiðimiz herkese duyurmak, ön tedbirlerini almak oldukça önemli. Sizlerle uzun yollar kat edeceðiz. Bizim hedefimiz büyük. Hedefimiz hastalýðý yenmek. Bu hastalýðý yenmek için el ele verip var gücümüzle çalýþacaðýz. Sizlerin yüzünde güller açtýkça birlikte her zorluðu aþarýz. Unutmayýn her koþulda yanýnýzdayýz" diye konuþtu.

Konuþmalarýn ardýndan Baþkan Mustafa Gültak, Güneþ Kültür Sanat Evi'nin kreþindeki çocuklarýn hazýrladýðý yastýklarý, hastalýkla mücadele eden çocuklara hediye etti.

 

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.