sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BÝR EKMEK PARASINA ÖÐRENCÝ OKUTUYORLAR

  •  5 Kasým 2021 Cuma 15:52

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi tarafýndan baþlatýlan ‘Mezitli’nin Filizleri Projesi’ onlarca gence eðitim desteði saðlamaya devam ediyor.

Mezitli'de bulunan apartman, site ve iþ yerlerinin güçlerini birleþtirerek, her ay 1 ekmek parasýna bir öðrencinin hayatýný deðiþtirdiði projeye Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlýðý da katýldý.

Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan, mahalle muhtarý Ali Develi, Belediye Meclis Üyeleri ve hayýrsever vatandaþlarýn katýldýðý törenle muhtarlýk giriþine teþekkür plaketi astý. Muhtar Develi ve hayýrseverlere teþekkür eden Baþkan Tarhan, proje ile çok cüzi miktarda katký saðlanabileceðinin altýný çizdi. Mezitli Belediyesi olarak 4 yýllýk üniversiteyi kazanan tüm öðrencilere yýllýk bin 600 TL yardýmda bulunduklarýný belirten Tarhan, “Biz belediye olarak tüm gücümüzle eðitimin önündeki engelleri kaldýrmaya çalýþýyoruz. Mutlaka önümüzdeki süreçte özellikle kýz öðrencilerin barýnabilmesi için öðrenci yurdu yapma projemiz var. Ama sadece bizim çabamýz kabul edersiniz ki yetmiyor. Halkýmýzdan da bu konuda destek bekliyoruz. Örneðin bulunduðumuz sitede ki her daire 1 TL verse her ay bir öðrenciye 238 lira katký saðlamýþ oluyor. Ayda 1 TL kimse için bir þey ifade etmez ama bir araya geldiði zaman bir öðrencinin mutfak masrafý demek. 1 ekmek parasý katký saðlasanýz bu öðrenciye kira desteði saðlanmýþ olur. Mezitli halkýnýn hayýrsever olduðunu her zaman söylüyoruz. Vatandaþlarýmýzdan maddi durumu iyi olmayan öðrencilere destek olmalarýný istiyoruz. Biz kesinlikle aralarýnda ki alýþveriþe karýþmýyoruz. Burs verecekleri öðrenciye, ne kadar burs vereceklerine yardýmseverlerimiz kendileri karar veriyor. En büyük hizmet eðitime yapýlan hizmettir. Onlarýn bu çalýþmasý herkese örnek olmalýdýr. Birçok çalýþmamýzda yanýmýzda olan vatandaþlarýmýz Mezitli'nin Filizleri ailesine katýlarak çok kutsal ve önemli bir görevi yerine getirdiler. Bu baþarýyý gösteren iþ yerleri, siteler ve apartmanlara teþekkür tabelasý veriyoruz” dedi.

 

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.