sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAÞKAN SEÇER, 9 BÝN YILLIK YUMUKTEPE HÖYÜÐÜNÜ GEZDÝ

  •  22 Ekim 2021 Cuma 10:42

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, eþi Meral Seçer ile birlikte 9 bin yýllýk tarihe sahip Yumuktepe Höyüðünü gezdi.

Kazý Baþkaný Prof. Dr. Isabella Caneva'nýn da ekibiyle eþlik ettiði gezide Baþkan Seçer, Arkeopark projesinin bir an önce yapýlmasý için gayret ettiklerini söyledi. Seçer, “Çok süratli bir þekilde burada Arkeopark projesini hayata geçirmek için kollarý sývadýk” dedi.

Büyükþehir Belediye Baþkaný Seçer, eþi Meral Seçer ile birlikte Yumuktepe Höyüðünü ziyaret etti. Ziyarete, Büyükþehir Belediyesi bürokratlarý ile daire baþkanlarý, Yumuktepe Kazý Baþkaný Prof. Dr. Isabella Caneva, kazýnýn ikinci baþkaný Dr. Eric Jean ve neolitik dönem uzmaný Dr. Orkun Hamza Kaycý katýldý.

Kazý çalýþmalarýnýn sürdüðü höyükte Kazý Baþkaný Prof. Dr. Isabella Caneva ve kazý ekibi, Baþkan Seçer'e Yumuktepe'nin 9 bin yýllýk tarihine iliþkin bilgiler verdi.

“Caneva Hocamýzda çok önemli bir birikim var”

Baþkan Seçer, 33 katmandan oluþtuðu belirtilen höyükte tarihsel dönemlere dair Prof. Dr. Caneva'dan bilgiler alarak, dönemler hakkýnda sohbet etti. Baþkan Seçer ve eþi Meral Seçer, 7 bin ve 8 bin yýl önceye ait buðday, bezelye ve üzüm tohumlarýnýn yüzdürme aþamasý denilen ayrýþtýrma iþlemini de izledi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE DEPO YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
FENERBAHÇE ÜST ÜSTE ÝKÝNCÝ KEZ AVRUPA’NIN EN BÜYÜÐÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.