sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ, MEME KANSERÝNE DÝKKAT ÇEKMEK ÝÇÝN PEMBE MASKE DAÐITTI

  •  22 Ekim 2021 Cuma 10:35

Mersin Büyükþehir Belediyesi, “Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkýndalýk Ayý” kapsamýnda erken teþhisin önemine dikkat çekmek için pembe maske daðýttý.

Büyükþehir Belediyesi Engelliler ve Saðlýk Hizmetleri Dairesi Halk Saðlýðý ve Denetim Þube Müdürü Uzm. Dr. Bahar Gülcay Çat Bakýr, “Erken teþhis için kadýnlarýmýzýn 40 yaþýndan sonra mutlaka 2 senede bir mamografi çekilmelerini öneriyorum” dedi.

Mersin Büyükþehir Belediyesi Engelliler ve Saðlýk Hizmetleri Dairesi, 1-31 Ekim “Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkýndalýk Ayý” kapsamýnda bir farkýndalýk çalýþmasýna daha imza attý. Büyükþehir ekipleri, son 20 yýlda 2 kat artan meme kanserine dikkat çekmek ve erken teþhisin önemi anlatmak için merkez Akdeniz ilçesi Taþ Bina ve Ýstiklal Caddesinde Kýrmýzý Lacivert Ýþ Haný önünde pembe maske daðýttý. Erkekler de pembe maske takarak, farkýndalýk çalýþmasýna ortak oldu.

“Erken teþhis çok önemli”

Engelliler ve Saðlýk Hizmetleri Dairesi Halk Saðlýðý ve Denetim Þube Müdürü Uzm. Dr. Bahar Gülcay Çat Bakýr, artan vaka sayýlarýyla birlikte farkýndalýk çalýþmalarý yaptýklarýný ifade ederek, “Bugün meme kanseri için bir farkýndalýk oluþturmak istedik, çünkü içinde bulunduðumuz ay 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkýndalýk Ayý. Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak her sene ekim ayýnda farkýndalýk etkinliði yapmaya çalýþýyoruz. Bu sene de hem pandeminin getirdiði þartlar hem meme kanserine atýfta bulunmak için pembe maske daðýtmayý uygun gördük” dedi.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
BÝR DRÝFT ATTI, 50 BÝN TL CEZA YEDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.