sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE TURKOVAC FAZ-3 ÇALIÞMALARI BAÞLADI

  •  21 Ekim 2021 Perþembe 08:52

Pilot il olarak belirlenen 41 ilde TURKOVAC Faz-3 çalýþmalarý gönüllülerin desteðiyle baþlarken, bu illerden biri de Mersin oldu. Mersin Þehir Eðitim ve Araþtýrma Hastanesinde TURKOVAC Faz-3 çalýþmalarý baþladý.

Ýki yýldýr tüm dünyayý etkisi altýna alan Covid-19'la mücadele kapsamýnda, Türkiye'de Kasým 2020'de baþlatýlan yerli inaktif aþý TURKOVAC'ýn Faz-3 (3. doz) çalýþmalarý da baþladý. Erciyes Üniversitesi ile Saðlýk Bakanlýðý Türkiye Saðlýk Enstitüleri Baþkanlýðý (TÜSEB) iþ birliðiyle geliþtirilen yeni tip korona virüs TURKOVAC'ýn Faz-3 çalýþmalarý kapsamýnda yerli aþý, Mersin Þehir Eðitim ve Araþtýrma Hastanesinde gönüllülerle uygulanýyor. Hastanenin aþý biriminde oluþturulan özel odalarda gerçekleþtirilen yerli aþý uygulamasýnda, gönüllüler aþý oluyor.

“Yaygýn kullaným öncesi son basamak”

Mersin Þehir Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi Baþhekim Yardýmcýsý, Üroloji Uzmaný Op. Dr. Ali Börekoðlu, TURKOVAC Faz-3 çalýþmalarýna iliþkin gazetecilere açýklama yaptý. Aþý alanýndan sorumlu olan Börekoðlu, Faz-3 aþý çalýþmasýnýn, yaygýn kullaným öncesi son basamak olduðunu söyledi. Mersin'in de çalýþma için seçilmiþ illerden biri olduðunu belirten Op. Dr. Börekoðlu, “Biz de bu aþý uygulamasýný Mersin'de baþlattýk. Dahil olma kriterlerimiz net; 18-60 yaþ arasý saðlýklý erkek ve bayanlar. Bilinen Covid öyküsü olmamasý ve daha önce Sinovac aþýsýný uygun dozlarla uygun aralýklarla olan gönüllüleri seçiyoruz. Gebeleri uygulamaya almýyoruz” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.