sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KAÇAK YOLLA MERSÝN’E GETÝRÝLEN CEYLAN ÞANLIURFA’DA DOÐAL YAÞAM ALANINA SALINDI

  •  16 Ekim 2021 Cumartesi 08:41

Kaçak yolla getirildiði düþünülen Mersin’de duyarlý bir vatandaþ tarafýndan yolda yakalanan ceylan, Þanlýurfa’da yapýlan kontrolün ardýndan doðal yaþam alanýna salýndý.

Kaçak yolla getirildiði düþünülen Mersin'de duyarlý bir vatandaþ tarafýndan yolda yakalanan ceylan, Þanlýurfa'da yapýlan kontrolün ardýndan doðal yaþam alanýna salýndý.

Türkiye'de daha çok Þanlýurfa ve Hatay bölgesinde görülen ve nesli tükenme tehlikesi altýnda olduðu için koruma altýnda bulunan 'Gazella gazella' türü ceylan, kaçak olarak getirildiði deðerlendirilen Mersin'in Erdemli ilçesi Karahýdýrlý Mahallesi'nde duyarlý bir vatandaþ tarafýndan yolda görüldü. Yaralý olabileceðini düþündüðü ceylaný yakalayan duyarlý vatandaþ durumu Doða Koruma ve Milli Parklar Mersin Þube Müdürlüðü Erdemli av koruma ve kontrol ekibine haber verdi. Ekipler duyarlý vatandaþa ulaþarak ceylaný teslim aldý. Saðlýklý olduðu anlaþýlan 1 yaþýndaki 'Gazella gazella' türü dað ceylaný bakým ve takibinin yapýlabilmesi için Þanlýurfa'ya gönderildi. Ceylan Þanlýurfa'da 75. Yýl Ceylan Üretme Ýstasyonundaki kontrolün ardýndan buradaki doðal yaþam alanýna salýndý.

Konuyla ilgili bilgi veren Doða Koruma ve Milli Parklar Erdemli Þefi Mevlüt Çetin, "Mersin ili Erdemli ilçesi Karahýdýrlý Mahallesi'nde vatandaþlarýmýz bize ceylan yakaladýðýný bildirdi. Gidip ceylaný teslim aldýk. Yaptýðýmýz incelemede ceylanýn diþi bir Urfa ceylaný olduðunu tespit ettik. Tahminen ilçemize yasa dýþý yollardan geldiðini düþünmekteyiz. Bugün ceylanýmýzý Doða Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüðü 3. bölge müdürlüðümüz 75. yýl ceylan üretim istasyonu yetkililerine teslim ettik. Bütün vatandaþlarýmýzdan yaban hayvanlarý konusunda duyarlý olmalarýný rica ediyoruz" dedi.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
BÝR DRÝFT ATTI, 50 BÝN TL CEZA YEDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.