sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DÜNYANIN TEK YÜZER NÜKLEER SANTRALÝ ÝLK KEZ ZÝYARETE AÇILDI

  •  15 Ekim 2021 Cuma 16:01

Rusya’nýn Chukotka Özerk Bölgesi’nin Pevek kentinde bulunan Rosatom’un yüzer nükleer santrali Akademik Lomonosov, kamusal bir gezi kapsamýnda ilk kez ziyarete açýldý.

Rusya'nýn Chukotka Özerk Bölgesi'nin Pevek kentinde bulunan Rosatom'un yüzer nükleer santrali Akademik Lomonosov, kamusal bir gezi kapsamýnda ilk kez ziyarete açýldý. Rusya Bilimler Akademisi Ural Þubesi Endüstriyel Ekoloji Enstitüsünün önde gelen araþtýrmacýlarýndan Alexey Yekidin liderliðindeki inceleme gezisine ekolojistler, akademisyenler ve kamu derneklerinin temsilcileri katýldý.

Katýlýmcýlar, yüzer nükleer santralin çevre ve radyasyon güvenliði ile ilgili verilerin toplanmasý ve analiz edilmesinin yaný sýra tesisin ve genel iþleyiþinin deðerlendirilmesi ile elde edilen sonuçlarýn halkla paylaþýlmasýný saðlamak amacýyla ziyarette bulundu. Çevreciler hem istasyonda ve çevresinde hem de Pevek þehrinde çeþitli ölçümler yaptý.

Elde edilen bulgular, hem yüzer nükleer santralin çevresindeki hem de Pevek þehrindeki artalan radyasyonuna doðal radyonüklidler ve kozmik radyasyon gibi yalnýzca doðal kaynaklarýn neden olduðunu ortaya koydu. Bulgulara göre ayrýca, söz konusu radyasyonun ortalama deðerinin her iki bölgede de 0.12 µSv/h'yi aþmadýðý da tespit edildi.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.