sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

’AVRUPA HAREKETLÝLÝK HAFTASI’ BAÞLADI

  •  25 Eylül 2021 Cumartesi 09:30

Gençlik ve Spor Bakanlýðý ve Türkiye Herkes Ýçin Spor Federasyonu tarafýndan 81 ilde eþ zamanlý olarak kutlanan ’Avrupa Spor Haftasý’, açýlýþ töreniyle Mersin’de de baþladý.

Gençlik ve Spor Bakanlýðý ve Türkiye Herkes Ýçin Spor Federasyonu tarafýndan 81 ilde eþ zamanlý olarak kutlanan 'Avrupa Spor Haftasý', açýlýþ töreniyle Mersin'de de baþladý.

Her yýl 23-30 Eylül tarihleri arasýnda sporun tabana yayýlmasý, hareket bilincinin her yaþtan ve her statüden bireyin günlük rutini haline getirilmesi ve bu alanda bilincin arttýrýlmasý amacý ile Avrupa'da çok sayýda farklý etkinliklerle kutlanan 'Avrupa Spor Haftasý', 81 il ve ilçelerde eþ zamanlý olarak gerçekleþtirildi. Bu yýl 'ulusal herkes için spor ve saðlýklý yaþam' sloganý ile kutlanan 'Avrupa Spor Haftasý' açýlýþ töreni, Mersin Gençlik ve Spor Ýl Müdür Vekili Osman Yýldýzbakan, þube müdürleri, ilçe müdürleri, antrenörler ve sporcularýn katýlýmýyla Nevin Yanýt Atletizm Kompleksinde gerçekleþtirildi.

Yýldýzbakan, törende yaptýðý konuþmada, “Hareketlilik bilincini artýrmak ve toplumu spora teþvik etmek amacýyla gerçekleþtirilen 'Avrupa Spor Haftasý', 23-30 Eylül tarihlerinde ilimizde de düzenlenecek çeþitli sportif etkinliklerle kutlanacak. Bugün açýlýþýný gerçekleþtirdiðimiz hafta kapsamýnda, çeþitli etkinliklerle farkýndalýk yaparak insanlara spor yapma alýþkanlýðýný kazandýrmayý hedefliyoruz. Gençlik ve Spor Ýl Müdürlüðü olarak hafta boyunca gerçekleþtireceðimiz etkinliklerimizi sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarýna uyularak yapmayý planladýk. Özellikle salgýn döneminde spor yapmanýn ve hareket etmenin ne kadar önemli olduðunu anladýk. Çocuklarýmýzý, gençlerimizi, ailenin temeli kadýnlarýmýzý ve yaþlýlarýmýzý spora teþvik etmeliyiz" dedi.

Paylaþ :
SICAKLAR ETKÝLEDÝ YENÝDÜNYADA HASAT ERKEN BAÞLADI: FÝYATI ÜRETÝCÝSÝNÝ SEVÝNDÝRDÝ
VATANDAÞLAR TARAFINDAN BESLENEN DENÝZ KAPLUMBAÐALARI BALIKÇI BARINAÐINI MESKEN EDÝNDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.