sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE KAHVEHANEDE ’KADINA YÖNELÝK ÞÝDDETLE MÜCADELE’ ANLATILDI

  •  24 Eylül 2021 Cuma 09:34

Akdeniz Belediyesince, kadýna yönelik þiddetle mücadelede toplumsal bilinç ve farkýndalýk oluþturmak amacýyla hayata geçirilen ’Biraz sohbet, çokça farkýndalýk’ projesi kapsamýnda, kahvehanedeki erkeklere sunum yapýldýðý bildirildi.

Akdeniz Belediyesince, kadýna yönelik þiddetle mücadelede toplumsal bilinç ve farkýndalýk oluþturmak amacýyla hayata geçirilen 'Biraz sohbet, çokça farkýndalýk' projesi kapsamýnda, kahvehanedeki erkeklere sunum yapýldýðý bildirildi.

Belediyeden yapýlan açýklamaya göre, Kadýn ve Aile Danýþma Merkezinin kurulmasýyla birlikte, ciddi bir toplumsal sorun haline gelen konulardan biri olan 'aile içi þiddet ve iletiþim' konularýnda farkýndalýk oluþturmak amacýyla, “Biraz sohbet çokça farkýndalýk' projesi hayata geçirildi. Akdeniz Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Müdürlüðü, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar Ýl Müdürlüðü ile Akdeniz Ýlçe Emniyet Müdürlüðü ortaklýðýnda, 'þiddete sýfýr tolerans' ilkesiyle bu konuda duyarlýlýðýn arttýrýlmasý, aile içi iletiþimin güçlendirilmesi amacýyla, kahvehanelerde erkeklere yönelik söyleþiler baþlatýldý.

Þiddetin nedenleri, cezai sonuçlarý ve maðdurlarýn haklarý aktarýldý

Proje kapsamýnda Ýlçe Emniyet Müdürlüðünden polis memuru Zinnure Semra Çuhacý, Þiddeti Önleme ve Ýzleme Merkezinden (ÞÖNÝM) psikolog Gülçin Gök ile Akdeniz Belediyesi uzman psikoloðu Gülnihal Bilim tarafýndan, Þevket Sümer Mahallesi'nde bulunan bir kahvehanedeki erkeklere çeþitli sunumlar yapýldý ve bilgiler aktarýldý. Sohbet havasýnda gerçekleþen buluþmada uzmanlar tarafýndan erkeklere, 'Aile içi etkili iletiþim, ÞÖNÝM hizmetleri, 6284 sayýlý kanun, aile içi þiddet nedenleri ve sonuçlarý, þiddet maðdurlarýnýn haklarý, þiddetin tekrar edilmesi durumunda 6284 sayýlý kanundaki cezai yaptýrýmlar' konularýnda sunum ve aktarýmlar gerçekleþtirildi. Buluþmada söz alan erkekler, aile içi þiddet ve kadýn haklarý konularýndaki fikirlerini dile getirdi.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KIR ÇÝÇEKLERÝ TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASINDAN BAÞARIYLA DÖNDÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.