sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS BELEDÝYESÝ DESTEK VERDÝ, YERLÝ PAMUK HASADI YAPILDI

  •  24 Eylül 2021 Cuma 09:29

Tarsus Belediyesinin, bereketli topraklarý yeniden yerli ve milli pamukla buluþturmak için baþlattýðý projede ilk sonuçlar alýnmaya baþlandý.

Tarsus Belediyesinin desteðiyle Doðu Akdeniz Tarýmsal Araþtýrma Enstitüsü Müdürlüðünün ziraat mühendisleri tarafýndan geliþtirilen ve 60 dönümlük araziye ekilen 3 çeþit pamuk tohumu meyvelerini verdi ve ilk pamuk hasadý yapýldý.

Tarsus Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Doðu Akdeniz Tarýmsal Araþtýrma Enstitüsü Müdürlüðü ile gerçekleþtirilen protokol kapsamýnda 60 dönümlük alanda C 92, May 455 ve Ceykot 340 yerli ve mili pamuk çeþitleri Mahmutaða Mahallesinde Þükrü Özer adlý çiftçinin tarlasýna nisan ayýnda ekilmiþti. O tarlada pamuklar yetiþti ve hasat törenle gerçekleþtirildi.

Hasat töreninde konuþan Tarsus Belediye Baþkan Yardýmcýsý Osman Polat, “Umuyorum ki, pamuðumuz eski deðerine kavuþur ve üretimi artarak devam eder. Baþkanýmýzýn özellikle yerli çeþitlerle ilgili yaptýðý çalýþmalarý caný gönülden destekliyoruz, takip ediyoruz ve deðer veriyoruz. Pamuðun yanýnda bugüne kadar enstitü müdürlüðüyle yaptýðýmýz çalýþmalarda 5 çeþidimizin hasadý yapýldý. Doðu Akdeniz Tarýmsal Araþtýrma Enstitüsüne bu anlamda teþekkür ediyoruz. Herkesin emeðine saðlýk” dedi.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KIR ÇÝÇEKLERÝ TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASINDAN BAÞARIYLA DÖNDÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.