sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE KORKUTAN ORMAN YANGINI

  •  24 Eylül 2021 Cuma 09:09

Mersin’in Erdemli ilçesinde ormanlýk ve makilik alanda yangýn çýktý.

Mersin'in Erdemli ilçesinde ormanlýk ve makilik alanda yangýn çýktý. Yangýn çok sayýda ekibin müdahalesi ile yaklaþýk 2,5 saatte kontrol altýna alýnýrken, 10 dönümlük alan ile 2 bahçe zarar gördü.

Yangýn, Ýlçeye baðlý Ayaþ Mahallesi Gölet mevkiindeki orman ve makilik alanda çýktý. Henüz bilinmeyen bir nedenle çýkan yangýn rüzgarýn etkisi ile kýsa sürede yayýldý. Bölgeye orman müdürlüðü ile itfaiyeye daire baþkanlýðýna baðlý çok sayýda ekip sevk edildi. Yerleþim yerine yakýn olmasý nedeniyle bölgeye giden 5 itfaiye ve arazöz ekibi iki farklý noktadan alevlere müdahale etti. Yöre sakinlerinin de söndürme çalýþmalarýna destek verdiði yangýn, rüzgarýnda etkisini yitirmesiyle yaklaþýk 2,5 saatte kontrol altýna alýndý. Soðutma çalýþmalarýnýn sürdüðü yangýnda 10 dönümlük alan ile zeytin ve limon aðaçlarýnýn bulunduðu iki bahçe de zarar gördü.

Yangýnýn bahçelere zarar verdiðini belirten Mehmet Seyran, "Bir senenin mahsulleri bu yangýnla heder oldu. Zararýmýz büyük. Allah beterinden saklasýn. Çok þükür can kaybý yok, yapacak bir þey yok. Yüze yakýn aðacýmýz zarar gördü. Bu zarar gören aðaçlarý da keseceðiz, bundan sonra olmaz, kurudu aðaçlarýmýz"dedi.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.