sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

GÜNDOÐDU MAHALLESÝ’NE BÝLÝM MERKEZÝ MÜJDESÝ

  •  23 Eylül 2021 Perþembe 10:04

Akdeniz Belediye Baþkaný M. Mustafa Gültak, haftalýk olarak gerçekleþtirdiði mahalle ziyaretleri kapsamýnda Gündoðdu Mahalle Muhtarý Abdurrahim Uysal ve vatandaþlarla bir araya geldi. Gültak, Gündoðdu Mahallesi’nde Mersinli tüm gençlerin yararlanabileceði bir bilim merkezini hayata geçireceklerini belirtti.

Göreve geldiði günden bugüne kadar sürdürdüðü haftalýk mahalle ziyaretleri kapsamýnda bu hafta Gündoðdu Mahallesi'ni ziyaret eden Mustafa Gültak, Akdeniz'in köklü sorunlarý olduðunu ve bu sorunlarýn yýllardýr halýnýn altýna süpürüldüðünü ifade etti. Akdeniz'in en büyük sorunlarýndan bir tanesinin imar, diðerinin çarpýk yapýlaþma, altyapý sýkýntýlarý ve üstyapý, kaldýrým çalýþmalarý olduðunu söyledi.

Sorunlarýn çözümü için kýsa sürede iyi bir mesafe kat ettiklerini vurgulayan Baþkan Gültak, "Maalesef Akdeniz'in alt yapýsý 50'lerden 60'lardan kalma. 20-25 yýldýr doðru dürüst asfalt ve kaldýrým çalýþmasý yapýlmamýþ, 40-50 yýldýr da kaçak yapýlaþmaya izin verilmiþ, çarpýk bir kent ortaya çýkmýþ. Bunlarýn günahýný hep birlikte çekiyoruz. Çay Mahallesi'nde Cumhurbaþkanýmýzýn da müjdesini verdiði gibi insanlar yýlbaþýnda yavaþ yavaþ takas yöntemiyle evlerine geçecekler. Dün de barýþ mahallesinde anlaþmaya vardýðýmýz vatandaþlarýmýzýn evlerini yýkmaya baþladýk. Yýlbaþýndan sonra o bölgemizi de yüklenici firmaya teslim edeceðiz, onlar da temelleri atmaya baþlayacak. 1.5 2 yýl içerisinde de Barýþ Mahallesi yepyeni bir görünüme kavuþturacaðýz” dedi.

Gündoðdu Mahallesi'ne "bilim merkezi" kuracaklarýný kaydeden Gültak, "Akdeniz Kaymakamlýðý, Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü ve Akdeniz Belediyesi iþbirliði ile Mersin'in ilk ve tek “Bilim Merkezini” yapacaðýz. Bununla ilgili alt yapý çalýþmalarýmýzý hýzlandýrdýk. Ýlerleyen süreçte projemiz hayata geçecek. Çocuklarýmýz buraya geldiðinde, uzayý göreceði gibi, çekici de görecek, bir atölye gibi düþünün. Hayatýnda iþine yarayacak her þeyi bu merkezde onu görecek. Buraya farklý ilçelerden bir çok gencimiz gelecek ve eðitimleri alabilecek. Ayrýca, mahallenin asfalt sorunlarýný da gelecek yýl tamamen çözeceðiz. Gelecek yýl asfalt yýlý olacak" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE DEPO YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
FENERBAHÇE ÜST ÜSTE ÝKÝNCÝ KEZ AVRUPA’NIN EN BÜYÜÐÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.