sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE YANAN ORMANLIK ALANLAR AÐAÇLANDIRILACAK

  •  23 Eylül 2021 Perþembe 09:58

Mersin’de geçtiðimiz aylarda çýkan yangýnlarda zarar gören ormanlýk alanlarýn yeniden aðaçlandýrýlmasý için çalýþmalarýn sürdüðü bildirildi.

Mersin'de geçtiðimiz aylarda çýkan yangýnlarda zarar gören ormanlýk alanlarýn yeniden aðaçlandýrýlmasý için çalýþmalarýn sürdüðü bildirildi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüðünden yapýlan açýklamaya göre, Silifke ve Gülnar orman iþletmelerinde yýl içinde çýkan yangýnlar sonucu tahrip olan ormanlýk alanlarda, üretim ve saha temizliði, yol yapým ve onarýmý ile aðaçlandýrma yapýlacak sahalarýn tespiti ve projelendirme iþlerine aralýksýz devam ediliyor.

Ýncelemelere katýlan Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, 11 Kasým Milli Aðaçlandýrma Günü'nde fidan dikim etkinliðinin Yeþilovacýk'ta yapýlmasýnýn planlandýðýný söyledi. Akduman ayrýca, Silifke Orman Ýþletme Müdürlüðü Yeþilovacýk þefliði görev alanýndaki yanan sahalarýn yeniden orman haline getirilmesi çalýþmalarýnda, yerleþim yerleri ile tarým arazilerine bitiþik ormanlýk alanlarda, yangýnýn hýzýný yavaþlatmaya ve durdurmaya yönelik olarak servi, keçiboynuzu ve badem gibi aðaç türlerinden bir kuþak oluþturularak sahalarýn yeniden yeþertileceðini ifade etti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.