sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÇEK CUMHURÝYETÝ ANKARA BÜYÜKELÇÝSÝ BAÞKAN SEÇER’Ý ZÝYARET ETTÝ

  •  21 Eylül 2021 Salý 14:19

Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek, kýsa süre sonra Güney Moravya Bölgesi ile Mersin arasýnda imzalanacak olan karþýlýklý iyi niyet ve iþ birliði anlaþmasý öncesinde Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer’i ziyaret etti.

Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek, kýsa süre sonra Güney Moravya Bölgesi ile Mersin arasýnda imzalanacak olan karþýlýklý iyi niyet ve iþ birliði anlaþmasý öncesinde Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer'i ziyaret etti.

 

Mersin Çek Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Ufuk Bozkaya ve Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliði Ekonomi ve Ticaret Bölümü Baþkaný Pavel Danek'in de eþlik ettiði ziyarette konuþan Baþkan Seçer, Büyükelçiye yeni görevinde baþarýlar diledi. Ýki þehir arasýnda iyi niyet ve iþ birliði anlaþmasý imzalanacaðýný belirten Seçer, “Bu iliþkilerin geliþtirilmesi açýsýndan önemli bir ziyaret oldu. Sizin ziyaretinizden hemen önce de Güney Moravya Valisi'nden bizim kardeþ þehir olma karþýlýklý isteðimiz, talebimiz onlar tarafýndan da yanýtlandý. Kasým ayýnýn baþýnda da Mersin'e bir ziyaret olacak. Biz davet ettik onlarý. Ülkeler arasýnda ya da þehirler arasýnda sadece ekonomik deðil, sosyal ve kültürel açýdan da iþ birliðinin olmasýný önemsiyoruz” dedi.

 

"Ýki ülke arasýndaki iliþkilerin geliþtirilmesi önemli"

 

Baþkan Seçer, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti arasýnda önemli bir ticaret hacmi olduðunu ifade ederek, iki ülke arasýndaki 4 milyar dolarlýk dýþ ticaret hacminin 2.75 milyarlýk kýsmýný Türkiye'nin Çekya'dan yaptýðý ithalatýn oluþturduðu söyledi. Ýki ülke arasýndaki ticaretin artýrýlmasýnýn önemine deðinen Seçer, Mersin ile Güney Moravya arasýndaki iliþkilerin geliþtirilmesi gerektiðini de vurguladý. Mersin'in en önemli potansiyellerinden olan liman ve tarýmýn iliþkilerin geliþtirilmesi konusunda önem taþýdýðýný kaydeden Seçer, “Mersin, Doðu Akdeniz çanaðýnýn önemli bir liman kenti. Burayý deðerli kýlan en önemli ekonomik özellik, birçok sektörün burada varlýðýný sürdürmesi. Tarým sektörü son derece etkin ve yaygýn. Burada dünya ticareti hüküm sürüyor. Çünkü bir limanýnýz var. Limanýnýzýn olmasý Orta Doðu'ya, Kafkaslar'a muazzam bir karayolu koridoru üzerinde lojistik imkaný sunuyor. Her ne kadar bu potansiyeli tam açýða çýkarýlmamýþsa da muazzam bir turizm kenti. Akdeniz'e 320 kilometre kýyýsý olan bir þehir” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.