sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ’GAZÝLER GÜNÜ’ TÖRENLE KUTLANDI

  •  20 Eylül 2021 Pazartesi 09:27

Mersin’de ayný zamanda Mustafa Kemal Atatürk’e ‘gazilik’ unvaný ve ‘mareþal’ rütbesi veriliþinin 100. yýl dönümü olan ‘19 Eylül Gaziler Günü’ törenle kutlandý.

Cumhuriyet Alanýnda düzenlenen törene Vali Ali Ýhsan Su'nun yaný sýra, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutaný Tuðamiral Fuat Gedik, Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Mersin Milletvekili Hacý Özkan, il protokolü üyeleri ve Türkiye Muharip Gaziler Derneði Mersin Þube Baþkaný Kemal Cýndýz ile gaziler katýldý.

Vali Su tarafýndan karþýlama mangasý ve gazilerin selamlanmasýnýn ardýndan törende Atatürk Anýtý'na çelenk sunumu gerçekleþtirildi. Saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýnýn ardýndan konuþan Türkiye Muharip Gaziler Derneði Mersin Þube Baþkan Yardýmcýsý Kemal Gülbeyaz, "Topraklarýn bizim için vatana dönüþmesi, bayraðýmýzýn özgürce dalgalanmasý, þehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlýklarýnýn eseridir" dedi.

Tarihin her döneminde hür yaþamayý, baðýmsýzlýk ve istikbalini caný pahasýna korumayý ilke edinen Türk milletinin, bu uðurda þehit ve gazi olmayý büyük bir onur ve gurur kaynaðý saydýðýný vurgulayan Gülbeyaz, "Kahraman gaziler, gününüz kutlu olsun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaþlarýný, ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi rahmetle anýyor, hayatta olanlara saðlýk ve esenlikler diliyorum" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DEKÝ KAZADA ÖLEN ÞAHSIN ARAÇTA YOLCU OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
PLAY-OFF’A KALAN BASKETBOLCULAR BAÞKAN SEÇER ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.