sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE KIYI TEMÝZLÝÐÝ ETKÝNLÝÐÝ YAPILDI

  •  16 Eylül 2021 Perþembe 08:53

Mersin Deniz Ticaret Odasý (MDTO) ile Slow Fish Mersin ekibi iþ birliðinde, Büyükþehir Belediyesinin desteðiyle sahil temizliði etkinliði gerçekleþtirildi.

Çok sayýda kurum ve öðrencilerin katýldýðý etkinlikte sahilde bulunan çöpler temizlenirken, kirlilik tehdidine karþý farkýndalýk oluþturulmaya çalýþýldý.

MDTO ve Slow Fish Mersin ekibinin organizasyonunda yapýlan etkinlikte, çok miktarda çöp toplandý. MDTO Baþkaný Cihat Lokmanoðlu ve çok sayýda gönüllünün katýldýðý etkinlikte, Mersin Tenis Kulübü ile Deniz Feneri arasýndaki kýyý þeridindeki atýklar toplandý. Etkinlikte konuþan Lokmanoðlu, önemli bir etkinlik için bir araya geldiklerini belirterek, "Son dönemde gerek ülkemizde yaþanan yangýn ve sel felaketleri, gerekse dünyanýn farklý bölgelerinde yaþanan afetler, iklim krizinin etkilerinin ne denli aðýr olduðunu ve doðayla uyum içinde yaþamýnýn önemini bizlere bir kez daha hatýrlattý. Hem ülkemizde hem de dünyada yaþanan afetlerde yüzlerce insanýmýz hayatýný kaybetti, zarar gördü, afet bölgelerinde bitki örgütü ve yaban hayatý yok oldu" dedi.

"Ýklim krizi ile mücadele ancak hava, toprak ve deniz kirliliðini önlemek ve sona erdirmekle mümkündür"

Ýnsanýn, iklim krizinin hem faili hem de maðduru olduðunu kaydeden Lokmanoðlu, "Kendi ellerimizle oluþturduðumuz sorunun bedelini kendimizle beraber milyonlarca savunmasýz canlýya da ödetiyoruz. Yaþanan felaketlerin etkilerini bu kadar aðýr hissederken, yaþadýðýmýz dünyayý ve çevremizi korumanýn önemine bir kez daha dikkat çekmek üzere bu etkinliði düzenledik. Ýklim krizi ile mücadele ancak hava, toprak ve deniz kirliliðini önlemek ve sona erdirmekle mümkündür. Doðayý temiz tutmak adýna küresel ölçekte atýlan büyük adýmlar kadar, kurumsal ve bireysel olarak alýnan nispeten küçük önlemlerin de önemi var. Biz bugün kendi evimizin önünü temizleyerek baþlamak, bu etkinliði düzenli olarak tekrarlamak ve bu bölgeyi tamamen kirlilikten arýndýrmak istiyoruz. Bugün burada topladýðýmýz her cam þiþe ile doðayý 4 bin yýl boyunca yok olmayacak, topraða ve denize zarar verecek bir atýktan arýndýrmýþ olacaksýnýz. Topladýðýnýz her plastik parçasý ile bin yýl boyunca kaybolmayacak bir atýðýn, deniz ekosistemine zarar vermesinin önüne geçmiþ olacaksýnýz" diye konuþtu.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN’DE AVRUPA TRÝATLON GENÇ KADINLAR VE GENÇ ERKEKLER KUPASI YAPILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.