sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAÞKAN YILMAZ, KADINLARLA BÝRLÝKTE ’TOMRÝS’ FÝLMÝNÝ ÝZLEDÝ

  •  15 Eylül 2021 Çarþamba 09:47

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, 100 kadýn ile birlikte Türk tarihinin ilk kadýn hükümdarý Tomris Hatun’un hayatýnýn anlatýldýðý Kazakistan yapýmý ’Tomris’ adlý filmi izledi.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, 100 kadýn ile birlikte Türk tarihinin ilk kadýn hükümdarý Tomris Hatun'un hayatýnýn anlatýldýðý Kazakistan yapýmý 'Tomris' adlý filmi izledi.

"Kadýnlarýmýz, Mersinimizin gücüne güç katýyor" diyen Yýlmaz, Türk tarihinin ilk kadýn hükümdarý 'Tomris' filminin gösteriminde çalýþmalarýyla tüm kadýnlara ilham veren Mersin'in güçlü kadýnlarýný buluþturdu. Milattan önce 6'ncý yüzyýlda yaþayan Türk tarihinin en büyük kadýn savaþçýsý, Saka Türklerinin Baþbuðu ve Alp Er Tunga'nýn torunu Tomris Hatun'un hayatýnýn beyaz perdeye aktarýldýðý ve yönetmenliðini Kazakistanlý Akan Sataev'in yaptýðý film, kadýnlarýn yoðun ilgisini gördü.

Baþkan Yýlmaz, eþi Meltem Yýlmaz ile birlikte katýldýðý film gösterimi öncesi misafirlerine hitap ederek, beyaz perdeye aktarýlan bu eserin Türk dünyasý açýsýndan kültürel bir miras olduðunu söyledi. Yýlmaz, "Güçlü ve savaþçý kadýn, milletimizin, toplumumuzun binlerce yýldýr sosyal hafýzasýnda, genetiðinde var. Tomris Hatun da Pers Kralýný bozguna uðrattýðý savaþla dünya tarihine adýný yazdýran kadýn hükümdarlardan biriydi" diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE ARANAN ÞAHISLARA ÞAFAK OPERASYONU: 78 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.