sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE PLAJLARA 10 YENÝ ENGELSÝZ RAMPASI DAHA YERLEÞTÝRÝLDÝ

  •  13 Eylül 2021 Pazartesi 09:44

Mersin’de halk plajlarýna yerleþtirilen engelsiz rampalar ile yürüme engelli vatandaþlarýn denize daha rahat girebilmelerine olanak saðlandý.

Mersin'de halk plajlarýna yerleþtirilen engelsiz rampalar ile yürüme engelli vatandaþlarýn denize daha rahat girebilmelerine olanak saðlandý.

Mersin Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Fen Ýþleri Dairesine baðlý marangozhanede üretilen 10 yeni 'engelsiz rampa' halk plajlarýna yerleþtirildi. Böylelikle belediyenin iþlettiði 12 halk plajýnýn tamamý 'engelsiz rampa'ya kavuþtu. Bu sayede yürüme engeli bulunan vatandaþlarýn denize daha rahat girebilmelerine olanak saðlanýrken, tekerlekli sandalyeleri ile denize giren yürüme engelli vatandaþlar denizin tadýný çýkardý.

“Engelsiz rampalardan çok rahat bir þekilde sahilden denize yüzmeye girebiliyorlar”

Engelliler ve Saðlýk Hizmetleri Dairesinde beden eðitimi öðretmeni ve yüzme antrenörü olarak görev yapan Büþra Endes, engelli vatandaþlarýn plajlarda kendi baþlarýna vakit geçirebilmeleri ve ihtiyaçlarýný giderebilmeleri için bütün ayrýntýlarýn düþüldüðünü ifade ederek, “Özel gereksinimli vatandaþlarýmýz ‘engelsiz rampa'lardan çok rahat bir þekilde sahilden denize girebiliyor. Ayný zamanda ihtiyaçlarýný karþýlamak için lavabolarý var, orayý da çok rahat bir þekilde kendi baþlarýna kullanabiliyorlar. Güneþlenmek isteyen vatandaþlarýmýz için burada ücretsiz þezlong hizmetleri var, þezlonglardan yararlanabiliyorlar. Sahilden denize çok kolay, yardýmsýz bir þekilde girebiliyorlar. Onlar için mükemmel bir hizmet oldu, çok da memnunlar. Þu anda da çok mutlular" dedi.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KIR ÇÝÇEKLERÝ TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASINDAN BAÞARIYLA DÖNDÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.