sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

"EÐÝTÝMÝ HER ÝLÝMÝZDE DAHA ÜST SEVÝYELERE, KALÝTEYÝ ARTIRACAK ÞEKÝLDE PLANLAYACAÐIZ"

  •  13 Eylül 2021 Pazartesi 09:39

Milli Eðitim Bakaný Mahmut Özer, illeri her ziyaretlerinde ihtiyaçlarý deðerlendirip, bürokrasiye takýlmadan yatýrýmlarý hizmete açacaklarýný belirterek, "Her gün bir sorun çözeceðiz.

Milli Eðitim Bakaný Mahmut Özer, illeri her ziyaretlerinde ihtiyaçlarý deðerlendirip, bürokrasiye takýlmadan yatýrýmlarý hizmete açacaklarýný belirterek, "Her gün bir sorun çözeceðiz. Eðitimi her ilimizde daha üst seviyelere, kaliteyi artýracak þekilde planlayacaðýz" dedi.

 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Bakan Özer, Vali Ali Ýhsan Su, AK Parti Mersin milletvekilleri ile ilgili bürokratlarýn katýldýðý eðitim toplantýsýna baþkanlýk etti. Kentin eðitiminin deðerlendirildiði toplantý sonrasý açýklamalarda bulunan Bakan Özer, illerdeki vaka ve yakýn temastan dolayý yüz yüze eðitime ara verilen sýnýf sayýsýnýn çok düþük olduðunu söyledi. Bunu Mersin'de de yakýndan gördüklerini söyleyen Özer, "Mersin'de 17 bin 407 sýnýfýmýz var. Bunlarda sadece 18'inde yüz yüze eðitime ara verildi. Yani süreç kontrollü bir þekilde devam ediyor. Mersin'de 2021 yýlýndaki 400 milyonluk yatýrýmlarla ilgili hem mevcut yeni yatýrýmlar hem de yýk, yap yatýrýmlarla ilgili çalýþmalar devam ediyor. Bugün Milli Eðitim Bakanlýðýnýn farklý birimlerine baðlý eðitim kapasitesiyle ilgili ihtiyaçlarý deðerlendirdik. Bu kapsamda Mersin'de 2 tane elektronik sýnav merkezi var. Bizim elektronik sýnav merkezlerine yaklaþýmýmýz, mümkün olduðu kadar eriþimi artýrmaya çalýþýyoruz, kolay eriþilebilir olmasýný saðlamaya çalýþýyoruz. Dolayýsýyla Mersin'de þu an 2 tane bu merkez varken, 8 tane yeni elektronik sýnav merkezi yapýp bu sayýyý 10'a çýkarmýþ olacaðýz. Ýnþallah pazartesinden itibaren süreci baþlatacaðýz, en kýsa sürede tamamlayýp, Mersinli vatandaþlarýmýzýn hizmetine açmýþ olacaðýz" diye konuþtu.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.