sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS BELEDÝYESÝ, ÜRETÝCÝLERE ÜCRETSÝZ 700 BÝN FÝDE DAÐITACAK

  •  12 Eylül 2021 Pazar 08:34

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi, ata tohumu ve yerli tohum projeleri kapsamýnda yetiþtirilen 700 bin fideyi üreticilere ücretsiz olarak daðýtacak.

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi, ata tohumu ve yerli tohum projeleri kapsamýnda yetiþtirilen 700 bin fideyi üreticilere ücretsiz olarak daðýtacak.

Tarsus Belediye Baþkaný Dr. Haluk Bozdoðan'ýn saðlýklý toplum oluþturmak amacýyla hayata geçirdiði ata tohumu ve yerli tohum projeleri kapsamýnda, Tarsus Belediyesi Tarýmsal Hizmetler Müdürlüðü tarafýndan Tarsus kývýrcýðý, karnabahar, brokoli ve beyaz lahana türlerinden 700 bin fide yetiþtirildi. Tarsus Belediyesi bu fidelerin tamamýný çiftçilere ücretsiz olarak daðýtacak. Böylece yörede Tarsus'a özgü, saðlýklý ürünler yaygýnlaþacak.

Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan, “Saðlýklý Tarsus ve saðlýklý gelecek için yürüttüðümüz ata tohumu projesiyle köylerimizde ata tohumlarýnýn yayýlmasýný saðladýk. Bu projeyle birlikte üreticilerimize binlerce ücretsiz fide daðýtýmý gerçekleþtirerek hem ekonomik olarak çiftçimize destek olduk hem de saðlýklý bir geleceðin temellerini oluþturduk. Bu amaçla çýktýðýmýz yolda ata tohumlarýnýn yayýlým hýzýný arttýrma çalýþmalarýmýz devam edecektir. Bu kapsamda toprakla buluþturduðumuz 700 bin ata tohumu fide olarak yetiþtiðinde çiftçilerimize ücretsiz olarak daðýtýmýný gerçekleþtireceðiz. Saðlýklý bir Tarsus ve sürdürülebilir bir üretim için çalýþmaya devam edeceðiz” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
VALÝ PEHLÝVAN:" KAZALARIN YÜZDE 95’Ý ÝNSAN KAYNAKLI HATALARDAN OLUYOR"
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.