sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DÜNYA NÜKLEER BÝRLÝÐÝ: “2020, NÜKLEER ENERJÝNÝN DÝRENÇ YILI OLDU”

  •  12 Eylül 2021 Pazar 08:32

Dünya Nükleer Birliði (World Nuclear Association-WNA) tarafýndan yayýmlanan son ’Dünya Nükleer Enerji Durumu Raporu’na göre, nükleer reaktörler 2019’da 2657 TWh elektrik üretirken, bu rakam 2020 yýlýnda toplam 2553 TWh oldu

Dünya Nükleer Birliði (World Nuclear Association-WNA) tarafýndan yayýmlanan son 'Dünya Nükleer Enerji Durumu Raporu'na göre, nükleer reaktörler 2019'da 2657 TWh elektrik üretirken, bu rakam 2020 yýlýnda toplam 2553 TWh oldu.

Raporda, nükleer üretimdeki düþüþün, 2020 yýlýnda Covid-19 kaynaklý küresel elektrik talebindeki yaklaþýk yüzde 1'lik genel düþüþten payýný aldýðý ifade edildi. Bununla birlikte, deðiþken yenilenebilir üretimin artan payýna destek saðlamak adýna nükleer reaktörlere olan talebin giderek arttýðý vurgulandý.

Derneðin Genel Müdürü Sama Bilbao y Len, küçük çaptaki düþüþe raðmen, 'küresel nükleer enerjinin gösterdiði direnç ve esnekliðin çok olumlu bir hikaye anlattýðýný' ifade etti. Raporun giriþ kýsmýnda, “Nükleer üretimde neredeyse yüzde 4'lük böylesi bir düþüþ, baþka bir yýlda yaþanmýþ olsaydý, bu tam bir hayal kýrýklýðý olurdu” diyen Bilbao y Len, sözlerine þöyle devam etti; “Dünya genelinde nükleer reaktörler, 2020 yýlýnda istikrarlý ve güvenilir þekilde elektrik arzý saðlarken talepteki deðiþikliklere uyum saðlayarak dayanýklýlýk ve esneklik göstermiþtir."

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN’DE AVRUPA TRÝATLON GENÇ KADINLAR VE GENÇ ERKEKLER KUPASI YAPILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.