sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

PROF. DR. BARBANERA: "ELAÝUSSA SEBASTE’YÝ ÝNSANLIÐIN ÝLGÝSÝNE AÇMAK ÝSTÝYORUZ"

  •  10 Eylül 2021 Cuma 16:34

Mersin’in Erdemli ilçesindeki Elaiussa Sebaste antik kentindeki kazý çalýþmalarýna baþkanlýk eden Roma La Sapienza Üniversitesi Öðretim Üyesi Prof. Dr. Marcello Barbanera, "Hedefimiz kazý çalýþmasý biten noktalarýn tamamýný insanlýðýn ilgisine, bilgisine ve turizme açmak olacaktýr" dedi.

1995 yýlýndan bu yana Roma La Sapienza Üniversitesi öðretim üyeleri tarafýndan yürütülen Elaiussa Sebaste antik kentindeki kazý çalýþmalarýnýn 27. dönemde çalýþmalar büyük hamam-bazilika ve promontoryum da olmak üzere 2 ayrý noktada sürdürülüyor. 2020 sezonunda pandemi nedeniyle sadece depo çalýþmasý yapýlýrken, 2021 sezonunda depo çalýþmalarýnýn yaný sýra yeniden arazide kazý çalýþmalarýna baþlandý.

 

Kazý çalýþmalarýyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Marcello Barbanera, kentteki çalýþmalarda Hellenistik dönemden MÖ 2. yüzyýldan Geç Roma - Erken Bizans dönemine MS 7. yüzyýla kadar süren aralýksýz bir insan yerleþiminin tespit edilmesinin saðlandýðýný söyledi.

 

Kalýntýlarýn Mersin'e yaklaþýk 60 kilometre uzaklýkta bulunduðunu 23 hektarlýk bir alaný kapsayarak sahil þeridi üzerinde geniþ bir bölgeye yayýldýðýný anlatan Barbanera, Suriye, Mýsýr, Kýbrýs ve Anadolu Yarýmadasý arasýndaki kavþak konumunda olan, coðrafi konumu itibariyle de uzun bir süre Kilikia'nýn en önemli ticaret liman kentlerinden biri olan Elaiussa Sebaste'nin bulunduðu ortamýn fiziki zenginliði sayesinde her zaman doðu ile batý kültürlerinin arasýnda bir geçiþ ve temas bölgesi olduðunu dile getirdi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE ARANAN ÞAHISLARA ÞAFAK OPERASYONU: 78 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.