sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BELEDÝYE MECLÝSÝNDE ’HEVAL’ GERGÝNLÝÐÝ

  •  10 Eylül 2021 Cuma 16:29

Mersin’de Akdeniz Belediye Meclisinde, MHP’li meclis üyesi Tufan Nenni’nin CHP’lilere yönelik, “Atatürk’ün askerleri olarak çýktýðýnýz yolu Abdullah Öcalan’ýn hevalleri olarak bitirdiniz” sözleri üzerine, CHP’li meclis üyeleri Nenni’nin üzerine yürüdü

Mersin'de Akdeniz Belediye Meclisinde, MHP'li meclis üyesi Tufan Nenni'nin CHP'lilere yönelik, “Atatürk'ün askerleri olarak çýktýðýnýz yolu Abdullah Öcalan'ýn hevalleri olarak bitirdiniz” sözleri üzerine, CHP'li meclis üyeleri Nenni'nin üzerine yürüdü. Yaþanan gerginlik, diðer meclis üyeleri ve zabýta ekiplerinin araya girmesiyle büyümeden yatýþtýrýldý.

 

Akdeniz Belediye Meclisinin Eylül Ayý 2. Oturumunun dilek ve temenniler bölümünde söz alan MHP'li meclis üyesi Tufan Nenni, dünkü Büyükþehir Belediye Meclisinde yaþananlarý eleþtirdi. Nenni, "Bize demokrasi dersi verenler, aðzýný açtýklarýnda 'özgürlük'ten dem vuranlar, dün sýnýfta kaldýlar. Bir belediye baþkanýnýn mikrofonunu kapatýp, konuþmasýný engelleyerek demokrasi dersinden sýnýfta kaldýlar" dedi.

 

"Burada sadece bir tiyatro oynanýyor" diyen Nenni, "CHP'li arkadaþlarýma geçen de söylemiþtim. CHP'nin Akdeniz Belediyesindeki tek görevi, HDP'nin destekçisi olmak ve Büyükþehir Belediyesine bir laf söylendiðinde bunlarý engellemek, baþka bir icraatlarý yok. Sizler Atatürk'ün askerleri olarak çýktýðýnýz yolu, Abdullah Öcalan'ýn hevalleri olarak bitirdiniz" diye konuþtu.

 

Nenni'nin bu sözleri üzerine CHP'li ve HDP'li meclis üyeleri tepki gösterdi. CHP'li bazý meclis üyeleri ise Nenni'nin üzerine yürüdü. Meclisi yöneten Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak'ýn sýk sýk "Sakin olun" uyarýlarýnýn ardýndan yaþanan gerginlik, diðer meclis üyeleri ve zabýta ekiplerinin araya girmesiyle büyümeden yatýþtýrýldý.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
BÝR DRÝFT ATTI, 50 BÝN TL CEZA YEDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KADINLAR BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 6. KEZ ÞAMPÝYON

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.