sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

GÝLÝNDÝRE MAÐARASI’NA ZÝYARETÇÝ AKINI

  •  9 Eylül 2021 Perþembe 11:01

Mersin’de tabiat anýtý olarak tescillenerek 8 yýl önce turizme kazandýrýlan buzul çaðýna iliþkin hidrolojik ve atmosferik verilerin bulunduðu, ’Aynalýgöl’ olarak da bilinen 555 metrelik ’Gilindire Maðarasý’ný pandemi tedbirlerinin esnetilmesiyle 44 bin kiþi ziyaret etti.

Mersin'de tabiat anýtý olarak tescillenerek 8 yýl önce turizme kazandýrýlan buzul çaðýna iliþkin hidrolojik ve atmosferik verilerin bulunduðu, 'Aynalýgöl' olarak da bilinen 555 metrelik 'Gilindire Maðarasý'ný pandemi tedbirlerinin esnetilmesiyle 44 bin kiþi ziyaret etti.

Dýþarýsýnda muhteþem Akdeniz'in manzarasý, içerisinde ise buz sarkýtlarý baþta olmak üzere doðal yapýsý ile dikkat çeken Gilindire Maðarasý, Mersin Antalya D400 karayoluna 3 kilometre mesafede Aydýncýk ilçesi sýnýrlarýnda Sancak Burnu ile Kurtini Deresi arasýnda yer alýyor. Maðarayý merak edenler gün içinde karayolunu tercih ederek ziyarete gelirken, giriþ kýsmý deniz tarafýnda olduðu için denizden ulaþým saðlanabiliyor. Yatay olarak doðal oluþan 555 metre uzunluðundaki maðaranýn içinde devasa boyutlarda her türden damlataþ oluþumlarýn yer almasý dikkat çekerken, sonunda bulunan muhteþem bir görüntüye sahip göl ise ayrý bir izleme keyfi sunuyor. Gölün kenarýnda yer alan sarkýt, dikit, sütun, duvar, perde damlataþlarý ve maðara iðneleri mekana gelenleri cezbediyor.

Paylaþ :
KAYISI AÐAÇLARI ÇÝÇEK AÇTI, ORTAYA GÖRSEL ÞÖLEN ÇIKTI
MERSÝN’DE SÝLAH KAÇAKÇILIÐINA YÖNELÝK DÜZENLENEN OPERASYONDA 1 SÝLAH ÞÜPHELÝ ÖLÜM OLAYININ SÝLAHI ÇIKTI
ÖÐRENCÝLERE ORMAN BÝLÝNCÝ VE SEVGÝSÝ AÞILANIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL DEPLASMANDA BEÞÝKTAÞ’I 77-67 YENDÝ 1-0 ÖNE GEÇTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.