sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE BEYAZ SÝNEKLE MÜCADELE SÜRÜYOR

  •  9 Eylül 2021 Perþembe 10:59

Mersin Büyükþehir Belediyesince, yaz aylarýnda yoðun olarak görülen, canlýlara zarar vermeyen fakat vatandaþlara rahatsýzlýk yaþatan beyazsinekle mücadelenin aralýksýz sürdürüldüðü bildirildi.

Belediyeden yapýlan açýklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, beyaz sineklerin yoðun olarak bulunduðu yeþil alanlar baþta olmak üzere parklar, yollar, yürüyüþ alanlarý ve vatandaþ sirkülasyonunun yoðun olduðu bölgeleri ilaçlýyor.

 

Ýlaçlama birimi ekipleri, beyaz sinekle mücadele mesaisine sabahýn erken saatlerinde baþlýyor. Vatandaþlardan ve muhtarlardan gelen talep ve þikayetler üzerine de ekiplerini yönlendiren Büyükþehir Belediyesi, 5 adet mist blower ve holderli 5 araçla ilaçlama çalýþmasý yürütüyor.

“Ýl genelinde beyaz sineðe karþý yeþil alan mücadelesini yürütüyoruz”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesinde saha denetim sorumlusu ziraat mühendisi Bülent Gül, bitki örtüsünde hýzlý bir þekilde çoðalan beyazsinek mücadelesine aralýksýz devam ettiklerini ifade ederek, “Beyaz sinekler genel olarak açýk tarla alanlarýndan, tarýmsal faaliyette bulunulan yerlerden, seralardan, meyve bahçelerinden ayrýca limana gelen bazý gemilerin getirdiði ürünlerden þehrimize doðru gelmektedir. Ýl genelinde Mersin Büyükþehir Belediyesine ait sorumluluk ve yetki alanlarýmýzdaki tüm yeþil alanlarda, kauçuk bitkisi, çimler, diðer aðaçlar, otsu bitkiler, sazlýklar bunun yaný sýra parklar, cami bahçeleri, çocuk oyun alanlarý, vatandaþlarýmýzýn özellikle yoðun olarak oturduðu yeþil alanlarda beyaz sineðe karþý mücadele yürütüyoruz. 5 tane mist blower dediðimiz büyük araçlarýmýz ve 5 ekip aracýyla holder dediðimiz sistemle yeþil alan mücadelesi vermekteyiz” dedi.

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN’DE AVRUPA TRÝATLON GENÇ KADINLAR VE GENÇ ERKEKLER KUPASI YAPILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.