sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAÞKAN YILMAZ: "GENÇLERÝMÝZE YENÝ UFUKLAR AÇACAÐIZ"

  •  3 Eylül 2021 Cuma 08:52

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, bir radyoda yayýnlanan"Akdeniz’den Toroslar’a" adlý programýn canlý yayýn konuðu oldu.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, bir radyoda yayýnlanan"Akdeniz'den Toroslar'a" adlý programýn canlý yayýn konuðu oldu.

Ankara'da düzenlenen Genç Dostu Þehirler Fikir ve Proje Yarýþmasý'nda "Tekno Toroslar Projesi" ile Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'dan ödül alan Baþkan Yýlmaz, program sunucusu Muhammet Kalem'in sorularýný yanýtladý. Yýlmaz, proje hakkýnda detaylý bilgiler vererek, "Gençlerimizin eðlenirken öðrenmelerini, dünyayý ve çevrelerini keþfetmelerini istiyoruz. Ýlçemize kazandýracaðýmýz "Tekno Toroslar Projemiz" bu manada bizim için çok önemli. Projemizi çok yakýn bir zamanda tamamlayýp gençlerimizle buluþturacaðýz" dedi.

"Projemizin amacý, eðitimde fýrsat eþitliðini saðlamak, çocuklarýmýza, gençlerimize teknolojik geliþmeleri kýsa sürede aktarmak, onlarýn ufkunu açmak ve geliþimlerine katkýda bulunmak" diyen Yýlmaz, gençlerin desteklenmesi için her türlü çabayý gösterdiklerini dile getirdi. Yýlmaz, "Projemizin içerisinde gençlerimizin teknolojik geliþmeleri takip edebileceði ve bu konuda eðitim alabilecekleri yazýlým, robotik kodlama gibi istasyonlar ve 3D yazýcýmýz var. Gençlerimiz tasarladýklarý objeleri üretebiliyorlar, dreambox bölümlerinde deðiþik çekimler ve montajlar yapabiliyorlar. Farklý modüller de ekleyebiliriz. Amacýmýz, gençlerimizi hem eðlendirmek hem de eðitimlerine katkýda bulunmak. Gençlik ve Spor Bakanlýðý ile Türkiye Belediyeler Birliði'nin ev sahipliðinde düzenlenen Genç Dostu Þehirler Kongre ve Sergisi'nde, Tekno Toroslar Projemiz ve gençlerimize yönelik çalýþmalarýmýzla yerimizi aldýk. Standýmýzda misafirlerimizi aðýrladýk. Ziyaretçilere Mersinimizin yöresel lezzetlerinden ikram ettik. Tekno Toroslar Projemizin tanýtýmýný yaptýðýmýz stantta, mini ada robot, drone parkuru, 3D yazýcý ve Tekno Toroslar Merkezinin üç boyutlu maketi de dikkat çekti. Mini ada robot da etkinlik boyunca misafirlerimizi karþýladý. Türkiye'nin dört bir yanýndan gelen belediye ve kurumlarýmýzýn çalýþmalarýný görme fýrsatýmýz oldu. Etkinlik kapsamýnda düzenlenen Genç Dostu Þehirler Fikir ve Proje Yarýþmasý'na Tekno Toroslar Projemiz ile katýldýk. Bu projemiz, baðýmsýz bir jüri tarafýndan deðerlendirildi ve ödüle layýk görüldü. 24-25 Aðustos'ta yapýlan etkinlikte Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan'ýn elinden ödülümüzü aldýk. Bununla da gurur duyduk. Çalýþmalarýmýza devam edeceðiz" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ARICILARA 4 MÝLYON 200 BÝN TL DESTEK SAÐLANDI
MERSÝN’DE DEPO YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
FENERBAHÇE ÜST ÜSTE ÝKÝNCÝ KEZ AVRUPA’NIN EN BÜYÜÐÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.