sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ADLÝ YIL AÇILIÞI DOLAYISIYLA TÖREN DÜZENLENDÝ

  •  2 Eylül 2021 Perþembe 09:24

Mersin’de, 2021-2022 adlý yýl açýlýþý dolayýsýyla tören düzenlendi.

Mersin Barosunda Cumhuriyet Alanýnda düzenlenen törene, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Baro Baþkaný Gazi Özdemir ile avukatlar katýldý. Atatürk Anýtýna çelenk sunumunun ardýndan konuþan Baro Baþkan Gazi Özdemir, hukuk devletinin ve demokrasinin olmazsa olmazýnýn, baðýmsýz ve tarafsýz yargý olduðunu söyledi.

Konuþmasýnda, avukatlýk mesleðindeki sorunlara deðinen Özdemir, "Hukuk fakültesi enflasyonu dolayýsýyla gittikçe kalitesi düþen hukuk eðitimi, noterlere devredilen yargýsal iþler ve uzlaþtýrma, avukatlýk mesleðinin faaliyet alanýnýn daraltýlmasý gibi sorunlar, avukatlýk mesleðini ekonomik olarak geriye götürmektedir. Ayrýca avukatlara yönelik fiili ve sözlü saldýrýlar her geçen gün artmakta, birçok meslektaþýmýz sadece avukatlýk görevlerini yerine getirmeleri nedeniyle saldýrýya maruz kalmaktadýr. Mesleðimize yönelen tüm bu saldýrýlarýn son bulmasý için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapýlmasý elzemdir" dedi.

Açýklamasýnda, yargý baðýmsýzlýðýnýn önemini vurgu yapan Özdemir, þöyle devam etti; "Ýnsan hak ve özgürlüklerinin güvence altýna alýndýðý bir hukuk sistemimizin var olmasý için yargýnýn baðýmsýzlýðý olmazsa olmazýmýzdýr. Adaletin tecelli ettiði hukuk sistemini inþa etmeliyiz. Böylelikle, toplumda hukuka olan saygý ve güveni tesis ederek, ülkemizin geleceðini, mesleðimizin itibarýný teminat altýna alabiliriz. Geçmiþi insan sevgisi ve hoþgörüye dayalý bir toplumun bireyleri olarak, ayrýþmak yerine birbirimizi tamamlayarak herkesin geleceðe güvenle bakmasýný saðlamalýyýz. Birbirimizi daha iyi dinlememiz, daha çok bir araya gelmemiz, hoþgörü ve uzlaþma kültürünü geliþtirmemiz gerekmektedir."

Paylaþ :
MUT’TA "TAZE KAYISI ÜRETÝM VE ÝHRACATINI DEÐERLENDÝRME TOPLANTISI" YAPILDI
MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, TÜRKÇE HARF KULLANILMAYAN TABELALARI KALDIRDI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
KIR ÇÝÇEKLERÝ TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASINDAN BAÞARIYLA DÖNDÜ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.